Υπεραστικό ΚΤΕΛ: Ο πρόεδρος κατέβασε τον πίνακα ανακοινώσεων των εργαζομένων

Υπεραστικό ΚΤΕΛ: Ο πρόεδρος κατέβασε τον πίνακα ανακοινώσεων των εργαζομένων

Μια «άνευ προηγουμένου» κίνηση εργοδοτικής αυθαιρεσίας εκ μέρους του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Μεταφορών Ηπείρου – Κέρκυρας.

Ειδικότερα όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου, στις 8/3/2019 ημέρα ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Γρ. Γκίκας έδωσε εντολή σε γνωστό επαγγελματία κλειδαρά της πόλης μας να παραβιάσει τον «ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ» του Σωματείου και να αφαιρέσει όλες τις ανακοινώσεις που βρίσκονταν εντός του πίνακα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ φέρεται να επικαλέστηκε στον κλειδαρά ψευδείς λόγους για να παραβιαστεί ο πίνακας λέγοντάς του ότι έχει χαθεί το κλειδί.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας το Συνδικάτο Εργαζομένων τονίζει ότι:

1) Ο Πίνακας Ανακοινώσεων προβλέπεται και είναι νόμιμα κατοχυρωμένο δικαίωμα από το άρθρο 16 του Ν. 1264/82

2) Ο παραβιασθείς Πίνακας Ανακοινώσεων δεν ανήκει στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων αλλά είναι περιουσιακό στοιχείο των εργαζομένων, αφού έχει αποκτηθεί από χρήματα συναδέλφων

3) Ο χώρος έχει παραχωρηθεί στους εργαζόμενους και όχι ο πίνακας

4) Η παραβίαση του Πίνακα Ανακοινώσεων συνιστά ποινικό αδίκημα

5) Επίσης Ποινικό Αδίκημα συνιστά η υπεξαίρεση του υλικού που βρισκόταν εντός του

6) Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του Ν. 1264/82 «απαγορεύεται στους εργοδότες σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους και σε οιονδήποτε τρίτο να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη η παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων».

«Εάν το περιεχόμενο των ανακοινώσεών μας ενοχλεί ή προσβάλλει τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και όχι να καταφεύγει σε πράξεις «αυτοδικίας»» καταλήγει η ανακοίνωση, αφού το Συνδικάτο έχει ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον όλων των εμπλεκόμενων.

Show Buttons
Hide Buttons