Υπηρεσιακές ευθύνες για την ακύρωση των διαγωνισμών βλέπει η δημ. αρχή

Υπηρεσιακές ευθύνες για την ακύρωση των διαγωνισμών βλέπει η δημ. αρχή

Υπηρεσιακές ευθύνες για την ακύρωση των διαγωνισμών με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που κατήγγειλε το πρωί της Τετάρτης, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», βρίσκει η δημοτική αρχή απαντώντας στην ανακοίνωση της παράταξης της πρώην δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή συμφωνεί στη διατύπωση της πλευράς Μπέγκα ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση» και τονίζει πως κάτι παραπάνω έπρεπε να γνωρίζει η «Ενότητα Πολιτών» η οποία επί πέντε χρόνια είχε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου.

Η δημοτική αρχή σημειώνει: «Το γεγονός ότι διαγωνισμοί ακυρώνονται για πολλοστή φορά προβληματίζει σοβαρά την Δημοτική Αρχή. Όπως την προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι από τους διαγωνισμούς αυτούς, όπως οι προμήθειες γάλακτος, ειδών ατομικής προστασίας και ελαστικών έπρεπε να είχαν προκηρυχθεί εντός του 2019. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.  Αυτό από μόνο του δείχνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά και πρέπει να αλλάξει. Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου άλλωστε ήταν ένα από τα θέματα για τα οποία η σημερινή δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί από την προεκλογική περίοδο».

Αυτό που κάνει επίσης γνωστό η δημοτική αρχή είναι πως με πρόταση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργου Αρλέτου τέθηκε το θέμα της διερεύνησης ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για την ακύρωση των διαγωνισμών, κάτι που απέρριψε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών».

Η «Ενότητα Πολιτών» η οποία επί πέντε χρόνια πορεύτηκε με αυτές τις υπηρεσίες διαπιστώνει σήμερα μόνο πολιτικές ευθύνες για την ακύρωση των διαγωνισμών. Η διερεύνηση αυτή ωστόσο ήδη ξεκίνησε.

Η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη για την ακύρωση των διαγωνισμών. Όμως γνωρίζει πως αυτό δεν αρκεί ειδικά όταν πρόκειται για διαγωνισμούς που ακυρώνονται για τρίτη και τέταρτη φορά.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η πλήρης αναδιοργάνωση του Δήμου ώστε να καταστεί ευέλικτος και αποτελεσματικός, κάτι που απέφυγε να κάνει η «Ενότητα Πολιτών», καταλήγει η απάντηση.

Show Buttons
Hide Buttons