Υποσχέθηκε στήριξη στην ψυχική υγεία η Υφυπουργός Ζ. Ράπτη

Υποσχέθηκε στήριξη στην ψυχική υγεία η Υφυπουργός Ζ. Ράπτη

Την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα με τη Διεύθυνση της Ψυχιατρικής Κλινικής του ιδρύματος, εξέτασε στη διάρκεια της επίσκεψής της στο Νοσοκομείου, η Ζωή Ράπτη υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.

Η κ. Ράπτη επισκέφτηκε τα δύο νοσοκομεία της πόλης μας και στο Πανεπιστημιακό όπου και έκανε δηλώσεις, είχε μια πλήρη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν παροχή υπηρεσιών στο γενικό πληθυσμό.

Αυτό που ανακοίνωσε η κ. Ράπτη ήταν πως οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεργαστούν ειδικά στα προγράμματα για την ψυχολογική στήριξη των πασχόντων από covid ασθενών, και αυτών που νοσούν εντός του νοσοκομείου αλλά και όσων επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά τη νοσηλεία.

«Περαιτέρω θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα συνεργασίας στο επίπεδο της τηλεσυμβουλευτικής ούτως ώστε να έχουμε στήριξη των συμπολιτών μας που δε μπορούν να μεταβούν στις υπηρεσίες του νοσοκομείου αλλά βρίσκονται στα σπίτια τους και χρειάζονται συμβουλές» σημείωσε ακόμα.

Το επόμενο διάστημα επίσης, το Υπουργείο Υγείας θα νομοθετήσει τα προγράμματα έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση, προγράμματα που ήδη λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία στο ΠΓΝΙ και το Υπουργείο φιλοδοξεί να στηρίξει για να λειτουργήσουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Νίκος Κατσακιώρης, διοικητής του ιδρύματος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Υφυπουργό για την επίσκεψή της, καθώς είναι μια από τις πρώτες περιοχές που επισκέπτεται από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της.

Show Buttons
Hide Buttons