Υποψήφιος ξανά για Πρύτανης ο Τρ. Αλμπάνης με υπόσχεση αμφισβήτησης του νέου Πανεπιστημίου

Υποψήφιος ξανά για Πρύτανης ο Τρ. Αλμπάνης με υπόσχεση αμφισβήτησης του νέου Πανεπιστημίου

Τη δέσμευση ότι θα επαναδιαπραγματευτεί ή ότι θα εφαρμόσει καλύτερα το πάντως όχι καλό σχέδιο της απορρόφησης του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έδωσε στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας των Ιωαννίνων ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ανακοινώνοντας το πρωί της Δευτέρας, την υποψηφιότητά του για την Πρυτανεία του τοπικού ΑΕΙ.

Μετά από μία θητεία ως Πρύτανης και μια θητεία ως αναπληρωτής Πρύτανη στο σχήμα της απερχόμενης διοίκησης του Γιώργου Καψάλη, ο κ. Αλμπάνης ανακοινώσε επίσημα πως διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και όρισε τα διακυβεύματα, μένοντας αρκετά όπως είναι λογικό στο σχέδιο που αναστατώνει τον τελευταίο καιρό τον χώρο, της συνένωσης Πανεπιστημίου και ΤΕΙ. Ο κ. Αλμπάνης όμως, έχει το ρόλο ενός εκ των υποκινητών αυτής της συζήτησης που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2017 και είχε επίσης, την ευθύνη ενός εκ των μελών της κοινής επιτροπής Πανεπιστημίου και ΤΕΙ που κατέληξαν στην πρόταση προς το Υπουργείο.

Σήμερα δηλώνει «εξαπατημένος» από το Υπουργείο, μιλώντας με συναδέλφους του – και στο ακριβές ερώτημα που του θέσαμε δεν σχολίασε τη συγκεκριμένη λέξη – διαφορετικά θα πρέπει να παραδεχτεί πως δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους οι εκπρόσωποι του τοπικού ΑΕΙ μεταφέροντας στην επιτροπή τα αιτήματα των τμημάτων και σχολών του, γιατί κάτι τρίτο δε μπορεί να συμβαίνει εφόσον όπως είπε, βρίσκει συγκεκριμένα σημεία του σχεδίου νόμου που πρέπει να αλλάξουν:

  • Το νέο Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει τα απολύτως ώριμα τμήματα και σε μια δεύτερη φάση, μετά από απόφαση της Συγκλήτου και τα υπόλοιπα προτεινόμενα
  • Η ένταξη του προσωπικού του ΤΕΙ στο νέο Πανεπιστήμιο να γίνει μετά από αυστηρή αξιολόγηση και τρίτον
  • Να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα της Σχολής Καλών Τεχνών αλλά και του ΦΠΨ.

Το ερώτημα βέβαια, είναι ποια αιτήματα υπερασπίστηκε στην επιτροπή ο κ. Αλμπάνης και οι υπόλοιποι και ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το σε γενικές γραμμές κακό σχέδιο ενοποίησης όσον αφορά το τοπικό ΑΕΙ. Γιατί ο κ. Αλμπάνης απέφυγε να χαρακτηρίσει με μια λέξη την πρόταση του Υπουργείου που είναι σε διαβούλευση ακόμα μερικές μέρες, μετά την άτυπη παράταση την οποία ενέκρινε το Υπουργείου Παιδείας. Υποστήριξε πως το σχέδιο έχει κακά αλλά πολλά καλά, με πρώτο το μεγάλωμα, την αναβάθμιση των παρεχόμενων ακαδημαϊκών αντικειμένων και τη δημιουργία του Ερευνητικού Κέντρου.

Ο κ. Αλμπάνης διαχώρισε τη θέση του από όσους πολεμούν τη συνένωση και ξεκαθάρισε πως ως Πρύτανης, εφόσον εκλεγεί, θα παλέψει να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις για το καλό του Πανεπιστημίου.

Όσον αφορά τέλος τις Πρυτανικές εκλογές, οι στόχοι που βάζει ως υποψήφιος Πρύτανης ο κ. Αλμπάνης είναι η χρηματοδοτική ενίσχυση του Πανεπιστημίου, η ενίσχυση σε προσωπικό με καλύτερη διεκδίκηση (!) και η διαφύλαξη της ακαδημαϊκότητας μέσα από την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των τμημάτων του ΤΕΙ. Τέλος, και η ανάπτυξη του ερευνητικού κέντρου.

Στο ερώτημα αν νοιώθει μέρος ενός προβλήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που λέγεται ανακύκλωση προσώπων στη διοίκηση του ιδρύματος διαχρονικά, ο κ. Αλμπάνης τάχθηκε γενικά υπέρ της ανανέωσης… Και πρόσθεσε πως αν δεν τον προτιμήσουν οι συνάδελφοί του, έχει πολύ δουλειά στην έρευνα να συνεχίσει…

Show Buttons
Hide Buttons