Οι διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για τη λειτουργία του λεγόμενου mega εμβολιαστικού κέντρου, καταγράφηκαν μετά από ερώτημα της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης “Ήπειρος Όλον” Μαργαρίτας Κιτσανού, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τις πρώτες μέρες λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου που στεγάζεται στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων και προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν να εμβολιάζονται. Όπως ανέφερε, μέσα σε μια εβδομάδα έγιναν περί τους 10.000 εμβολιασμούς στην περιοχή και τα ποσοστά αυτά πρέπει να ανέβουν κι άλλο, τόνισε.
Η Μαργαρίτα Κιτσανού στάθηκε στη στελέχωση του νέου εμβολιαστικού κέντρου με μεταφερόμενο και δανεικό προσωπικό από νοσοκομεία και άλλες μονάδες υγείας της περιοχής και υποστήριξε πως το κτίριο παραμένει “φάντασμα” αν και ανοιχτό σήμερα, 15 και πλέον χρόνια μετά την παράδοσή του. Ο Γιώργος Πρέντζας από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” έκανε ερώτημα προς τον Περιφερειάρχη αν προβλέπεται η στελέχωση του mega εμβολιαστικού κέντρου με προσωπικό από το Στρατό, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης, ωστόσο ο τελευταίος δεν απάντησε καν.
“Κόντρες” για τις Επιτροπές και το νερό
Απαντώντας σε ερωτήματα του “Κοινού των Ηπειρωτών” για την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε πως ισόβαθμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στις Επιτροπές, προχωράνε τα θέματα.
Όσον αφορά το πόσιμο νερό στο Λεκανοπέδιο, ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε την άποψη πως το νερό περισσεύει στο υδατικό σύστημα της περιοχής, φεύγει για το Ιόνιο και την Αδριατική και άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. “Πάει πεσκέσι στη θάλασσα το νερό” ανέφερε χαρακτηριστικά, για δε τη μελέτη μεταφοράς νερού από τον Αμάραντο, επανέλαβε πως η μελέτη που στοίχισε περί το 1 εκατ. ευρώ και έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου, σήμερα κρίνεται πως δεν χρειάζεται να υλοποιηθεί και να γίνει το έργο της μεταφοράς νερού, γι’ αυτό και η μελέτη δόθηκε στο Δήμο Κόνιτσας, ώστε να προχωρήσει αυτός την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης, με νερό από τον Αμάραντο.
Ο Γιώργος Ζάψας εγκάλεσε την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία απευθύνονταν τα έγγραφά του και επέμεινε πως δεν έχουν εκχωρηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος οι αρμοδιότητες για τις Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Τέλος, ο Γιώργος Πρέντζας ρώτησε την πρόεδρο του σώματος αν προτίθεται σημαντικά θέματα να τα φέρνει προς συζήτηση στο ανώτατο συλλογικό όργανο της Περιφέρειας και η απάντηση ήταν πως αυτό θα γίνεται κατά βούληση και βάσει των όσων προβλέπει ο Κανονισμός. Ανακοίνωσε επίσης η πρόεδρος Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση πως θα εξεταστεί η δυνατότητα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και στις Περιφερειακές Ενότητες.