Φ. Κουβέλης: Το μάζεψε από την Ηγουμενίτσα, για τη χερσαία ζώνη

Φ. Κουβέλης: Το μάζεψε από την Ηγουμενίτσα, για τη χερσαία ζώνη

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Φώτης Κουβέλης συνοδευόμενος από τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ.Διονύση Τεμπονέρα και Χρήστο Λαμπρίδη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη, επισκέφθηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Κατά την επίσκεψή του, επιθεώρησε τα έργα της επέκτασης του Λιμένα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέα Νταή, για τα σχέδια ανάπτυξης του λιμένα καθώς και για σημαντικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Οργανισμού. Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υλοποίησης των έργων και επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει για το λιμάνι αλλά και για την ευρύτερη περιοχή η ολοκλήρωση του πολυτροπικού εμπορευματικού κέντρου της Ηγουμενίτσας που γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος AdriUp. 

Επεσήμανε επίσης, ότι η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα, αντιμετώπισε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες με την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών στην χερσαία ζώνη και έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και οι διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό των τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας που θα αποδοθούν στο Δήμο. Στο σημείο αυτό προφανώς και μάζεψε τη λάθος δήλωση που έκανε από τα Γιάννενα την Τετάρτη, ότι η χερσαία ζώνη έχει ήδη αποδοθεί στο Δήμο

Αναφορικά με την νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα υπέβαλε σχετικά αιτήματα προς το Υ.ΝΑ.Ν.Π. τα οποία και εγκρίθηκαν.

Τέλος, ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι με τις διατάξεις του Νόμου 4597/2019 που καθόρισε το πλαίσιο για την αξιοποίηση των λιμένων με την μέθοδο των υποπαραχωρήσεων λιμενικών δραστηριοτήτων, εξασφαλίζεται η δυνατότητα προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων για την ανάπτυξη του λιμένα της Ηγουμενίτσας όπου οι προκλήσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του και η αξιοποίησή του προς όφελος του Δημοσίου. 

Show Buttons
Hide Buttons