Φ. Φίλιος: Όχι στην υπαγωγή των Φορέων Διαχείρισης στις Περιφέρειες

Φ. Φίλιος: Όχι στην υπαγωγή των Φορέων Διαχείρισης στις Περιφέρειες

Τη συζήτηση για το ενδεχόμενο υπαγωγής των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, άκουσαν για πρώτη φορά οι υπηρετούντες στους συγκεκριμένους οργανισμούς, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες. Και εξεπλάγησαν…

Εξεπλάγησαν επιπρόσθετα γιατί στην πρόσφατη συνάντηση που είχε το συντονιστικό των προέδρων των Φορέων Διαχείρισης με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος δεν τους έδωσαν τέτοια δεδομένα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Φορέα της Λίμνης Παμβώτιδας Φίλιππας Φίλιος.

Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, ο κ. Φίλιος σημείωσε: «δεν το θεωρώ σωστό, όχι γιατί οι Περιφέρειες είναι ανίκανες να διαχειριστούν και να διοικήσουν αλλά γιατί ο Φορέας πρέπει να παραμείνει σαν ανεξάρτητη Αρχή, να υπάγεται μεν διοικητικά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά να έχει την ανεξαρτησία του«.

«Αν μπει κάτω από τη διοίκηση της Περιφέρειας, χάνει την αυτοτέλεια και την αυτονομία του. Ο Φορέας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά…» σημείωσε ο κ. Φίλιος.

Show Buttons
Hide Buttons