Χρήση μάσκας υποχρεωτικά σε κλειστούς χώρους και εκκλησίες έως 31 Αυγούστου – 78 τα νέα κρούσματα

Χρήση μάσκας υποχρεωτικά σε κλειστούς χώρους και εκκλησίες έως 31 Αυγούστου – 78 τα νέα κρούσματα

Υποχρεωτική γίνεται από αύριο η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και σε εκκλησίες έως και τις 31 Αυγούστου. Επίσης από αύριο έως και τις 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε γηροκομεία, ενώ από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου μέχρι και τις 15 του μηνός θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων και κηδειών. Ταυτόχρονα από την Δευτέρα 3 Αυγούστου μέχρι και τις 15 του μήνα απαγορεύονται ρητά οι όρθιοι πελάτες σε όλα τα νυκτερινά κέντρα, καθώς επίσης σε μπαρ και καφετέριες, με δυνατότητα επέκτασης του μέτρου και για καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς η χαλάρωση, ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός έχουν σαν αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων, τα οποία σήμερα έφτασαν τα 78 πανελλαδικά.

«Είμαστε σε επιφυλακή, χωρίς πανικό, με ευθύνη και με συνέπεια αφήνουμε πίσω τα φαινόμενα χαλάρωσης με στόχο να κερδίσουμε τον πόλεμο, προκειμένου να μην ληφθούν άλλα μέτρα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς

Παράλληλα, ανέφερε ακόμα πως, στο πλαίσιο των νέων αυστηρότερων μέτρων προστασίας για τον κορονοίό, από αύριο 1 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.

 
Show Buttons
Hide Buttons