Χρήστος Ντακαλέτσης: Οι εκλογές έβγαλαν πρόεδρο

Χρήστος Ντακαλέτσης: Οι εκλογές έβγαλαν πρόεδρο

Με την πρωτιά του Χρήστου Ντακαλέτση στις εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, κλειδώνει και το όνομα του νέου προέδρου της ΠΕΔ καθώς αυτή ήταν η συμφωνία κυρίων μεταξύ των διεκδικητών της ψήφου των 125 μελών της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ (Ντακαλέτση και Λώλου).

78-39-3 είναι η συγκομιδή ψήφων για τα τρία ψηφοδέλτια που κατέβηκαν στις εκλογές: Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία (Κεντροδεξιά), «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» (Κεντροαριστερά) και «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Ωστόσο αυτό που μπορεί να σχολιάσει κανείς είναι πως έμεινε πολύ πίσω ο δεύτερος διεκδικητής της προεδρίας της ΠΕΔ, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, χάνοντας κατά κράτος τη μάχη για την πρώτη θέση. Το μπλοκ των Γιαννιωτών Δημάρχων που αμφισβήτησαν την πρωτοκαθεδρία Λώλου θεωρώντας πως ήλθε ο καιρός να πάρουν τα Γιάννενα την προεδρία της ΠΕΔ για πρώτη φορά από τη σύστασή της, έμεινε ψηλά στη σταυροδοσία, ενώ επίσης πολύ ψηλά, δεύτερος για μία μόλις ψήφο πίσω από τον πρώτο Ντακαλέτση, κινήθηκε και ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής που φέρεται ενδιαφερόμενος για την προεδρία του ΦΟΔΣΑ κόντρα στην επιλογή Καχριμάνη που είναι ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος.

 

Από το Δήμο Ιωαννιτών

Στους «νικητές» της βραδιάς, και η ενωμένη δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννιτών η οποία καίτοι Κεντροαριστερή στο πρόσημο του επικεφαλής της, κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο της Κεντροδεξιάς και κατάφερε να εκλέξει στο νέο ΔΣ της ΠΕΔ τους Βλέτσα και Πήχα (όχι τον Αρ. Παππά) καθώς και τη Ν. Τύρου Ούζα στην ΚΕΔΕ. Από το Δήμο Ιωαννιτών και την παράταξη της Τ. Καλογιάννη, στο νέο ΔΣ της ΠΕΔ εξελέγη ο Φ. Ευαγγέλου ενώ στην ΚΕΔΕ δεν κατάφερε να επανεκλεγεί ο Βασίλης Κοσμάς. 

 

Show Buttons
Hide Buttons