Χωρίς συζήτηση για τη «Μέριμνα», βγήκαν συμπεράσματα για την αντιπολίτευση…

Χωρίς συζήτηση για τη «Μέριμνα», βγήκαν συμπεράσματα για την αντιπολίτευση…

Ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης, για τη «Μέριμνα» έθεσε η Όλυ Τσουμάνη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με δεδομένη την πρόθεση της νέας διοίκησης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, να προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων με διαφορετικούς όρους για συγκεκριμένο προσωπικό. Για 12 εργαζόμενους συγκεκριμένα, προτείνεται η σύναψη συμβάσεων διάρκειας τριών μηνών, με μειωμένες αποδοχές, σύμφωνα με τα όσα είπε η επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ. Η κ. Τσουμάνη ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων να στηρίξει το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με το οποίο ζητείται η μη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού της «Μέριμνας».

Η πρόταση της κ. Τσουμάνη δεν έγινε αποδεκτή από το σώμα και δεν έγινε επί της ουσίας συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με την υπόσχεση ωστόσο του Δημάρχου να γίνει συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση. Για την καλύτερη ενημέρωση του σώματος ζήτησε προθεσμία και ανοχή, ο νέος πρόεδρος της «Μέριμνας» Γιάννης Τσίμαρης που αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας (35 voucher λιγότερα φέτος, ισοδυναμούν με απώλεια εσόδων κατά 280.000 ευρώ), ενώ με την πρόταση του Δημάρχου για συζήτηση του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση, συμφώνησε και η απελθούσα πρόεδρος της «Μέριμνας» Βάσω Μέγα. Ο Δήμαρχος έστρεψε τα βέλη του και τις αιχμές του κατά της προηγούμενης διοίκησης της «Μέριμνας» και έκανε λόγο για «μη ορθόδοξες» αποφάσεις παραμονές παραλαβής της νέας διοίκησης, καθώς εκείνος ζήτησε από το καλοκαίρι να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις του προσωπικού της «Μέριμνας». Περιέγραψε δε μια κατάσταση σχεδόν… απαξίωσης της «Μέριμνας».

Ενδιαφέρουσα… για πολιτικούς λόγους, ήταν εδώ η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ, δημοτικού συμβούλου της «Ενότητας Πολιτών» Φίλιππου Τσουμάνη, ο οποίος προέτρεψε το νέο πρόεδρο της «Μέριμνας» να προχωρήσει σε διαχειριστικούς ελέγχους στην Εταιρεία, αμφιβάλλοντας για τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζονται (το «ενδιαφέρον» έγκειται στο γεγονός ότι με τον τρόπο του ο πρώην πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, στράφηκε κατά της ίδιας της παράταξής του και των στελεχών που διετέλεσαν διοίκηση στη «Μέριμνα» τα προηγούμενα χρόνια – Θανάσης Μανταλόβας και Βάσω Μέγα). Προσπάθεια να μαζέψει τις εντυπώσεις έκανε ο Θωμάς Μπέγκας που τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα κύρους ή απαξίωσης της «Μέριμνας».

Show Buttons
Hide Buttons