Ψάχνει προγραμματικές συγκλίσεις με τους «χαμένους» ο Θ. Μπέγκας

Ψάχνει προγραμματικές συγκλίσεις με τους «χαμένους» ο Θ. Μπέγκας

Ενόψει του 2ου γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών, ο απερχόμενος Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας, έκανε το πρωί της Τρίτης, δήλωση με την οποία ανακοινώνει τις επόμενες κινήσεις, λέγοντας πως θα αναζητήσει από σήμερα κιόλας, τις προγραμματικές συγκλίσεις που χρειάζονται, με τους «χαμένους» του πρώτου γύρου των εκλογών, προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση διοίκησης την επόμενη μέρα. 

«Οι εκλογές της Κυριακής επιβεβαίωσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράταξης μας «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» σημειώνει ο κ. Μπέγκας αναφερόμενος στην καθαρή πρωτιά της παράταξής του, και ευχαριστεί τους πολίτες του Δήμου που τίμησαν με τη ψήφο τους την «Ενότητα Πολιτών» και ανέδειξαν τους νικητές του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ευχαριστεί και τους πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών -καθώς η δημοκρατία θωρακίζεται μέσα από τη συμμετοχή – και τίμησαν με τη ψήφο τους άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις και διαφορετικές προγραμματικές προσεγγίσεις για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου και της κοινωνίας μας. 

Τονίζει λοιπόν ο κ. Μπέγκας:

«Από σήμερα, αναλαμβάνω την ευθύνη ως Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης που αναδείχθηκε ως η πρώτη και ισχυρή αυτοδιοικητική δύναμη του Δήμου μας, να δημιουργήσω τη νέα Αυτοδιοικητική πλειοψηφία των θετικών δυνάμεων του Δήμου Ιωαννιτών, απευθυνόμενος -ενώπιον της κοινωνίας, δημόσια, όχι μέσω πολιτικών συναλλαγών ή παρασκηνιακών διαβουλεύσεων- στο σύνολο των παρατάξεων που τιμήθηκαν με τη ψήφο των συμπολιτών μας, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να εισέλθουν στο 2ο γύρο.

Με σεβασμό απέναντι στις προγραμματικές θέσεις αυτών των παρατάξεων, μέσα σε ένα περιβάλλον συνεννόησης και συναίνεσης, όπως άλλωστε προϋποθέτει ο νέος νόμος της απλής αναλογικής, ξεκινάω συναντήσεις με όλες τις παρατάξεις που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο 2ο γύρο των εκλογών, προκειμένου να διερευνήσω τη μέγιστη προγραμματική σύγκλιση που θα επιτρέψει την αποτελεσματική  διακυβέρνηση του Δήμου μας, την επόμενη ημέρα.

Προσέρχομαι σε αυτό το διάλογο με τις βασικές αρχές της παράταξής μας, όπως είναι η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια, το σχέδιο και το όραμα για το μέλλον του μεγάλου Δήμου Ιωαννιτών, τα Νέα Γιάννενα.

Προσέρχομαι σε αυτό το διάλογο με ειλικρίνεια, όχι μόνο γιατί το επιβάλει το νέο πλαίσιο της απλής αναλογικής, αλλά γιατί τόσο εγώ προσωπικά όσο και η παράταξη μου, έχουμε δώσει δείγματα γραφής  τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας πράξη τη συνεργασία, τη συναίνεση, τη σύνθεση».

Ο κ. Μπέγκας καταλήγοντας εμφανίζεται ως «εγγυητής του μέλλοντος του μεγάλου δήμου Ιωαννιτών» και «της ομαλής μετάβασης στη νέα περίοδο της απλής αναλογικής», αναφορά που ακούγεται αρκετά υπερφίαλη και εγωκεντρική πάντως… 

 

Show Buttons
Hide Buttons