«Όπισθεν» της Περιφέρειας για τις εκδηλώσεις μετά τις αντιδράσεις

«Όπισθεν» της Περιφέρειας για τις εκδηλώσεις μετά τις αντιδράσεις

Η πίεση της ΠΕΔ Ηπείρου μετά την επιστολή του προέδρου της στην πολιτεία, απέφερε καρπούς και η Περιφερειακή Αρχή συναίνεσε εκούσα άκουσα στην ανάκληση της απόφασης για απαγόρευση των εκδηλώσεων ως το τέλος Αυγούστου. Η απόφαση ανακοινώθηκε την Τετάρτη και η ισχύς της δεν διήρκεσε πολύ.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτριος Μαυρογιώργος ανακαλείται η προηγούμενη της 19ης Αυγούστου 2020 για αναστολή των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στα όρια της Ηπείρου μέχρι την 31 Αυγούστου 2020.

Η νέα απόφαση ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020. Ειδικά για εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται και με φορείς εκτός Ηπείρου, η άρση της αναστολής ισχύει από το Σάββατο 22 Αυγούστου.

Κατά τα λοιπά, για πανηγύρια- μουσικές εκδηλώσεις, λιτανείες, γάμους, βαπτίσεις κλπ, εφαρμόζονται οι αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου σημειώνει τα εξής: «Η ανάκληση της αρχικής απόφασης έγινε μετά από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι τα αποτελέσματα ελέγχου μεγάλου αριθμού δειγμάτων που ελήφθησαν για τυχόν μετάδοση του covid-19, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών θετικών κρουσμάτων ήταν αρνητικά και ως εκ τούτου δεν προκύπτει εκτεταμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και ειδικά σε υπηρεσίες και φορείς ευρείας προσέλευσης πολιτών, έχοντας αρθεί το κατεπείγον που επέβαλε την έκδοση της απόφασης της 19ης Αυγούστου 2020″.

Show Buttons
Hide Buttons