Όταν είσαι τέλειος, η αυτοκριτική περιττεύει…

Όταν είσαι τέλειος, η αυτοκριτική περιττεύει…

Αλαζονεία στην εξουσία, αλαζονεία και στην αντιπολίτευση…

Παγιδευμένος στο καλό εκλογικό ποσοστό της 7ης Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει καταδικασμένος να μη μάθει από τα λάθη του, να αρνηθεί την αυτοκριτική, να μην προσπαθήσει να γίνει καλύτερος, γιατί απλά νομίζει… ότι είναι τέλειος…

Ένα μήνα μετά τις εθνικές εκλογές, είναι σαφή πλέον τα δείγματα αντιπολιτευτικής γραφής του ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας του Αλέξη Τσίπρα που θα ακολουθηθούν στα «πέτρινα» χρόνια της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας παράλληλα, στη βουλή την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε πως εξηγεί ο ίδιος και το κόμμα του την τρίτη, μέσα σε 40 μέρες, εκλογική αποτυχία, αυτή των εθνικών εκλογών. Είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Μην αισθάνεστε ότι είστε πανίσχυροι, επειδή κατά ένα πρωτοφανή τρόπο για τα σύγχρονα μεταπολιτευτικά δεδομένα, δεν υπάρχει αντίλογος σήμερα στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, αλλά υπάρχει μονόλογος. Και αυτή ήταν και η βασική αιτία για την οποία βρίσκεστε σήμερα στα κυβερνητικά έδρανα…».

Κατά την ερμηνεία του πρώην Πρωθυπουργού δηλαδή, η ΝΔ κέρδισε εξαιτίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν έχασε εξαιτίας δικών του λαθών ο ΣΥΡΙΖΑ! Και το λέει αυτό ένας πρώην Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που επί 4,5 χρόνια πολέμησε λυσσαλέα ΜΜΕ, συνέβαλε στο να κλείσουν επιχειρήσεις του τύπου, μετέτρεψε την ΕΡΤ και όλα τα ελεγχόμενα από το κράτος ΜΜΕ, σε φερέφωνα απίστευτης προπαγάνδας, κατάφερε να είναι φιλικά διακείμενα προς αυτήν τα συντριπτικά περισσότερα εθνικής εμβέλειας κανάλια και συνδιαμόρφωνε πολιτική με φυλλάδες ελάχιστης κυκλοφορίας, όπως το Documento, το «Χωνί» και η «Αυγή».

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ποτέ πλήρη απολογισμό για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του, απαντά πως «Ο καλύτερος απολογισμός για το χθες, είναι αυτός που τροφοδοτεί τη συζήτηση για την επόμενη μέρα. Και αυτή είναι η συζήτηση που ήδη διεξάγεται στο ΣΥΡΙΖΑ και θα προετοιμάσει το έδαφος για το προγραμματισμένο συνέδριό του» (σ.σ. δεν είναι καθορισμένη η ημερομηνία). 

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί: «ξεχάστε τον απολογισμό της διακυβέρνησης αλλά και των ατυχών αποτελεσμάτων των τριών διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων του 2019». 

Show Buttons
Hide Buttons