Όχι στο σύστημα «ακορντεόν»

Όχι στο σύστημα «ακορντεόν»

Αντίθετος στη λύση των σταδιακών ανοιγμάτων και κλεισιμάτων της αγοράς αν προκριθεί ένα τέτοιο μοντέλο από την κυβέρνηση μετά τη λήξη του εν εξελίξει lockdown, δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ – Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Ιωαννίνων «Παμβώτις» Χρήστος Τάτσης.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τάτσης περιέγραψε με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των συναδέλφων του και όλου του κλάδου, μετά το δεύτερο κλείσιμο και με τη δεδομένη αβεβαιότητα που συνεχίζει να επικρατεί και σήμερα.

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για το πιθανό άνοιγμα της αγοράς εκ νέου, είναι φειδωλές, ενδεικτικές της αβεβαιότητας που συνεχίζει να υπάρχει όσο δεν εξασφαλίζεται η ιατρική λύση στο πρόβλημα της πανδημίας, με ένα εμβόλιο.

Πρέπει πρώτα οι ειδικοί να καταλήξουν στο τι θα γίνει με τον ιό, αν βρεθεί και αρχίσει να γίνεται το εμβόλιο και μετά θα πρέπει να μπουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα των επιχειρήσεων, είπε σε δηλώσεις του ο κ. Τάτσης.

Η λύση όπως τόνισε, σε καμία περίπτωση δεν είναι το σύστημα «ακορντεόν» που ακούγεται και συζητιέται, να κλείνουν και να ανοίγουν κατά διαστήματα οι επιχειρήσεις.

Οι επιχειρηματίες δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι, και δεν θα μπορούσαν να έχουν όπως τόνισε ο κ. Τάτσης, γιατί συχνά μέχρι σήμερα, ανακοινώσεις αναιρέθηκαν από την πραγματικότητα και από την κακή εξέλιξη των πραγμάτων.

«Η κυβέρνηση καθημερινά εκτιμά τις καταστάσεις και βγάζει νέες ανακοινώσεις που δυστυχώς δε μπορούν να είναι μακροπρόθεσμες» σημείωσε ο κ. Τάτσης.

Για τα Χριστούγεννα που περίμεναν να δουλέψουν οι επιχειρήσεις τίποτα δεν είναι σίγουρο ως τώρα και μάλιστα, επιχειρήσεις του συγκεκριμένου αντικειμένου δεν ανοίγουν εύκολα, όταν χρειάζεται να κάνουν προμήθειες και προετοιμασίες αρκετών ημερών.

Show Buttons
Hide Buttons