15 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος

15 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος

Συνολικά 15 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 12 στην Ξάνθη, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ με τον συνολικό αριθμό των λοιμώξεων στην Ελλάδα να ανέρχεται σε 3390. Το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος, με το συνολικό αριθμό να παραμένει στους 191. Επίσης 10 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον χάρτη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοιού του ΕΟΔΥ οι  περισσότερο επιβαρυμένες περιοχές είναι η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά και έπονται Έβρος, Δράμα, Εύβοια, Ηλεία, Αχαΐα, Κορινθία και Αττική, ενώ στις λιγότερο επιβαρυμένες παραμένουν Μεσσηνία, Σέρρες, Φθιώτιδα Κρήτη και  Βορειανατολικό Αιγαίο.

 
 

Αναλυτικά, η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα της Ξάνθης και τα τρία ως εισαγόμενα από το εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3390 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες. 

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

 
 

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
 

 
 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

 
 

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 308392 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5478 (1.8%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Show Buttons
Hide Buttons