Γέφυρα Πλάκας: Ολοκληρώθηκε η μελέτη, μένουν ακόμα πολλά…

Γέφυρα Πλάκας: Ολοκληρώθηκε η μελέτη, μένουν ακόμα πολλά…

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε, εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης της Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα, η οποία εκπονήθηκε από την Α.Ε. «ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», όπως κάνει γνωστό η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο δρόμος ωστόσο, των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας είναι ακόμα μακρύς και οι ενδιαφερόμενοι αγωνιούν για το αν θα αρκέσει ο χρόνος ώστε να μπουν τα εργοτάξια μέχρι το καλοκαίρι και να εκμεταλλευτούν το μόνο ωφέλιμο μέρος του χρόνου για τον ποταμό Άραχθο.

Το ελεγκτικό συνέδριο που θα κληθεί να ελέγξει τη σύμβαση μόλις υπογραφεί – δεν έχει ακόμα υπογραφεί – απαιτεί τουλάχιστον ένα μήνα, εκτός εάν δοθεί η κυβερνητική εντολή να «τρέξουν» γρηγορότερα οι διαδικασίες. Μέχρι τότε βέβαια, πρέπει να γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος σε περιορισμένο αριθμό εταιρειών και να επιλεγεί η προσφορότερη.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, βρισκόμαστε ήδη στον δεύτερο μήνα της άνοιξης και το καλοκαίρι πλησιάζει. Αν σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ή όχι, θα κρίνει το εάν το γεφύρι θα ξανασταθεί όρθιο μέσα στον τρέχοντα χρόνο.

Show Buttons
Hide Buttons