2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποιότητας και Eκπαίδευσης στην Υγεία

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποιότητας και Eκπαίδευσης στην Υγεία

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποιότητας και εκπαίδευσης στην Υγεία (QueD 2019) διοργανώνουν η διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και η Επιτροπή Ποιότητας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων το διήμερο 8 έως 9 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του ΠΓΝΙ, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και την σπουδαιότητα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του νοσηλευτικού κλάδου και των επαγγελματιών υγείας.

Το συνέδριο είναι διεπιστημονικό και διακλαδικό και αφορά όλους τους επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στο σύστημα υγείας, καθώς η ποιότητα και η εκπαίδευση δεν είναι ένα πρόσθετο στα συστήματα υγείας που τα κάνει πιο ελκυστικά, αλλά είναι ο θεμελιώδης τρόπος για να επιτευχθεί σταθερή, ανθρωποκεντρική υγειονομική περίθαλψη μειώνοντας την αβεβαιότητα.

Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει ιδέες, εμπειρίες και καλές πρακτικές της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην εφαρμογή καινοτόμων κλινικών πρακτικών, μέσα από την εφαρμογή πρότυπων ποιότητας στον χώρο της υγείας, αλλά και στη νοσηλευτική κλινική πρακτική. Απευθύνεται σε επιστήμονες υγείας, νοσηλευτές όλων των βαθμίδων, γιατρούς, ερευνητές και φοιτητές στον χώρο της υγείας, διοικητικούς υπαλλήλους που ασχολούνται στο πεδίο της ποιότητας, καθώς επίσης σε στελέχη των γραφείων εκπαίδευσης και ποιότητας των νοσοκομείων της χώρας. Απευθύνεται, επίσης, σε συλλόγους ασθενών, αλλά και σε όλους τους πολίτες ως λήπτες και αυστηροί κριτές του συστήματος.

Το συνέδριο, όπως και πέρυσι, είναι δωρεάν. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και στηρίζεται από τη διοίκηση του ΠΓΝΙ, την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Ιωαννιτών και άλλους χορηγούς.

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Show Buttons
Hide Buttons