24% η ανεργία στην Ήπειρο το Μάιο του 2018

24% η ανεργία στην Ήπειρο το Μάιο του 2018

Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος και Μακεδονία-Θράκη είναι για μια ακόμη φορά οι περιοχές που είναι «πρωταθλητές» στην ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ . Αναφορικά με τις ηλικίες σχεδόν 4 στους 10 νέους 15 έως 24 ετών και 1 στους 4 25-35 είναι άνεργοι.

Στην Ήπειρο η ανεργία καταγράφεται στο 24% σημειώνοντας μείωση 3 μονάδων σε σχέση με το 2017.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

 

Η πτώση της ανεργίας κάτω από το ποσοστό του 20%, για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, αποτελεί την πιο ισχυρή ένδειξη ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα οριστικά και αμετάκλητα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, το ποσοστό της ανεργίας για τον μήνα Μάιο προσδιορίστηκε στο 19,5%. Η εξέλιξη αυτή επικυρώνει τη σκληρή και μεθοδική δουλειά που έχει γίνει από την κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ανεργίας, την οποία παρέλαβε στο 26%, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της τον Ιανουάριο του 2015. Υπενθυμίζεται δε πως το 2013 η ανεργία είχε υπερβεί το 27%.

Η εξέλιξη αυτή, βεβαίως, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Το επόμενο διάστημα οι προσπάθειες για την αύξηση της απασχόλησης και για τη δημιουργία ακόμα περισσότερων θέσεων πλήρους απασχόλησης θα ενταθούν. Επιπλέον, η επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά και η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα συνδράμουν αποφασιστικά στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, σημειώνεται.

Show Buttons
Hide Buttons