30 δημότες εξυπηρετεί το Κ.Η.Φ.Η. Κουκλιών

30 δημότες εξυπηρετεί το Κ.Η.Φ.Η. Κουκλιών

Τριάντα δημότες εξυπηρετεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Πωγωνίου που λειτουργεί στην Τ.Κ. Κουκλιών, προσφέροντάς τους υπηρεσίες φροντίδας, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.

Το Κ.Η.Φ.Η. λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και φιλοξενεί ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτελώντας, πέρα από χώρο στήριξης των δημοτών, και διέξοδο για το οικογενειακό περιβάλλον που εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα των ηλικιωμένων.

Σε ένα ευχάριστο και όμορφο περιβάλλον, οι ωφελούμενοι της δομής λαμβάνουν νοσηλευτική φροντίδα, ικανοποιούν τις πρακτικές ανάγκες διαβίωσης και συμμετέχουν σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

«Βασική μας προτεραιότητα ήταν, είναι και θα είναι η στήριξη και ενίσχυση των δημοτών μας. Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι μία δομή με πολλαπλούς στόχους που προσφέρει στήριξη τόσο στους ωφελούμενους όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Στη δομή απασχολούνται μία κοινωνική λειτουργός, μία νοσηλεύτρια, μια Επιμελήτρια Πρόνοιας, μία καθαρίστρια και ένας επίκουρος βοηθός ηλικιωμένων.

«Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην παραμονή των ατόμων 3ης ηλικίας στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και στη διατήρηση της οικογενειακής συνοχής. Είναι μια δομή ιδιαίτερα ευχάριστη χάρη στο προσωπικό αλλά και στους ωφελούμενους που αποδεικνύουν ότι η όρεξη για ζωή δεν έχει ηλικία» σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σιούτης.

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Καλούνται τυχόν ωφελούμενοι (άτομα που μπορούν και δικαιούνται να τους παρέχονται υπηρεσίες από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Πωγωνίου να καταθέσουν αίτηση και δικαιολογητικά συμμετοχής.

Οι ωφελούμενοι θα επιλεχθούν με μοριοδότηση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το άνωθεν Πρόγραμμα.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής απo  16/04/2019 έως και  10/05/2019.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη  Δομή: ΚΗΦΗ Δήμου Πωγωνίου, Κουκλιοί Πωγωνίου, τηλ.:2653091288

Show Buttons
Hide Buttons