Η «Οικολογική Συμμαχία» ενάντια στις εξορύξεις, διοργανώνει… προεκλογικό συλλαλητήριο

Η «Οικολογική Συμμαχία» ενάντια στις εξορύξεις, διοργανώνει… προεκλογικό συλλαλητήριο

Κάλεσμα στους απανταχού Ηπειρώτες(-ισσες), με την ευκαιρία των αυτοδιοικητικών εκλογών και της πανελλαδικής πορείας το Σάββατο 11/05/2019 και ώρα 12:00 στα Γιάννενα, μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, στέλνουν οι πολίτες του πρώτου εξορυκτικού «οικοπέδου» της χώρας που όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της «Οικολογικής Συμμαχίας», δόθηκε απερίσκεπτα για βορά στα πετρελαϊκά συμφέροντα. 

 Η διεθνής πρακτική των ενεργειακών κολοσσών, είναι γνωστή: επικοινωνιακή πολιτική και fake news για τις επιπτώσεις, ιδιαίτερα για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, με οικονομικά δωράκια, ως χάντρες σε ιθαγενείς και με χρηματισμό των τοπικών πολιτικών και ΜΜΕ, πρακτικές που σύντομα προβλέπουμε ότι θα υιοθετήσουν και στα μέρη μας. Οι επερχόμενες εκλογές είναι λοιπόν κρίσιμες και οι επόμενες θα είναι οι πλέον καθοριστικές.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι οι εξορύξεις αποκλείουν την παραγωγή πιστοποιημένων τοπικών αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων, αποτρέπουν τον τουρισμό, μειώνουν την αξία των ακινήτων, οδηγούν σε νέα εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, αυξάνουν τους κινδύνους για πολεμικές εμπλοκές, ενισχύουν τους στρατιωτικούς ανταγωνισμούς και την οικονομική αιμορραγία από τον εξαναγκασμό για συνεχή αγορά νέων οπλικών συστημάτων. Ταυτόχρονα είναι καταστροφικές για το φυσικό περιβάλλον, στο οποίο η Ήπειρος έχει την πρωτιά στην Ελλάδα, είτε με είτε χωρίς ατυχήματα, λόγω των, βιομηχανικής κλίμακας, αναγκαίων εγκαταστάσεων, των αγωγών και των δικτύων μεταφοράς στην χέρσο σε ξηρά και θάλασσα. Δεν αποδεχόμαστε την επικείμενη καταστροφή και δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, για να κληροδοτήσουμε τον τόπο μας αμόλυντο και καθαρό όπως τον παραλάβαμε! Καλούμε τους απανταχού Ηπειρώτες(-ισσες), κάθε ενεργό πολίτη που συμμετέχει ήδη ή θέλει να συμμετέχει ατομικά ή συλλογικά σε δράσεις ή πρωτοβουλίες ενάντια στις εξορύξεις σε εγρήγορση. 

Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΗΠΕΙΡΟ», φιλοδοξεί να γίνει το άγρυπνο μάτι σε κάθε επίπεδο λήψης αποφάσεων…

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση, οι αποτελούντες τη «Συμμαχία» ενόψει εκλογών καλούν τους Ηπειρώτες:

  • να ψηφίσουν μόνο τους υποψήφιους(-ες), που έχουν λάβει σαφή δέσμευση -από θέση αρχής- κατά κάθε είδους εξορύξεων υδρογονανθράκων (είτε «κρατικών», είτε των «μονοπωλίων και των πολυεθνικών»). 
  • Να ψηφίσουν όσους (-ες) έχουν σαφή πρόταση απεξάρτησης της εκλογικής τους περιφέρειας με χρήση αποκεντρωμένων, έξυπνων και μικρής κλίμακας συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την χρήση ενεργειακών κοινοτήτων και με οικονομικό όφελος των πολιτών τους. 

Και τέλος, να λάβουν μέρος στην πανελλαδική πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων το Σάββατο 11/5/19, 12:00 Περιφέρεια Ηπείρου.

Show Buttons
Hide Buttons