Ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ήπειρο με πόρους του ΕΣΠΑ, εξήγγειλε η Φ. Γεννηματά

Ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ήπειρο με πόρους του ΕΣΠΑ, εξήγγειλε η Φ. Γεννηματά

Ψήφο στο ΚΙΝΑΛ για μια προοδευτική Ευρώπη ζήτησε από τα Γιάννενα η Φώφη Γεννηματά, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην Ήπειρο, το βράδυ της Πέμπτης, σε μια ακόμα καλή κινητοποίηση για το κόμμα της ελάσσονος μειοψηφίας, στην περιφέρεια της χώρας.

«Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης. Τώρα είναι η ώρα να υπερασπίσουμε την ανοιχτή Ευρωπαϊκή Κοινωνία. Να βάλουμε τέλος στη βία, το φασισμό, τον λαϊκισμό» τόνισε εξ αρχής η κ. Γεννηματά, αρνούμενη πως είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ με τον σκληρό «δεξιό» Βέμπερ μπορεί να υπηρετήσει αυτό το στόχο. Επαναλαμβάνοντας όσα είπε και το μεσημέρι της Πέμπτης, από το εκλογικό κέντρο του Δημήτρη Δημητρίου, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ, στη διαρκή λιτότητα που δίνει χώρο στην ακροδεξιά. Όποιος ψηφίζει Τσίπρα, εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά, στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές. Για να ξέρουμε τι λέμε».

Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, Δημοκρατική Ευρώπη, πρόσθεσε και εκτίμησε πως το ΚΙΝΑΛ θα είναι η έκπληξη των εκλογών.

 

Η πόλωση

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στους δύο διαφαινόμενους μονομάχους, για την ακραία πόλωση και αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, με το ρητορικό ερώτημα «Ποιος  νοιάζεται για την Ελλάδα;». «Φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα κάνουν και χειρότερα. Γιατί η πόλωση είναι επιλογή τους, είναι μέρος του σχεδίου τους. Τυφλωμένοι από την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας πως την ώρα που ο κ. Ερντογάν και οι Υπουργοί του κλιμακώνουν τις προκλήσεις, δεν βρήκαν οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης μια κουβέντα, για να στείλουν ένα μήνυμα Εθνικής Ενότητας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των Εθνικών μας δικαίων.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται και πάλι ως αντιμνημονιακός, συνέχισε, μόνο που τώρα το «σίκουελ» αυτής της ταινίας δεν κόβει εισιτήρια… Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέθεσαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες, και με την υπογραφή του κ. Τσίπρα προδικάζει τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας. Τον κατηγόρησε για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» για τρεις λόγους: Υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα, ευτελισμός του Κοινοβουλίου με βουλευτές που αλλάζανε κόμμα από μέρα σε μέρα, δίχασε τον Ελληνικό λαό.

Αναφερόμενη στα μέτρα και τις τελευταίες παροχές της κυβέρνησης, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως υπογράφει ακάλυπτες επιταγές, μεταχρονολογημένες… «Και ενώ έως τώρα τους αφαίρεσαν 6 δισ. συνολικά, τους επιστρέφουν 800 εκ. ευρώ ως δήθεν 13η σύνταξη;» σημείωσε μεταξύ άλλων. Και πρόσθεσε πως «Το επίδομα ευρωεκλογών που θα εξανεμιστεί  από τη 1η Γενάρη με την μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ψήφισε».

«Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά. Δεν είναι Αριστερά η τυφλή υποταγή στη λιτότητα. Δεν είναι Αριστερά η ελεημοσύνη των επιδομάτων. Δεν είναι Αριστερά η αλαζονεία της εξουσίας. Ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του, με την πολιτική του εξελίχθηκε σε «μεγάλο χορηγό της δεξιάς»…» ήταν μια από τις χαρακτηριστικότερες κατηγορίες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. 

Ακολούθως έστρεψε τα βέλη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πιστό όπως είπε, στον στρεβλό κρατισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Τον κατηγόρησε πως δεν έχει παραδεχτεί τις ευθύνες της ΝΔ για τον εκτροχιασμό της οικονομίας.

Κατηγόρησε τη ΝΔ πως βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πως επαγγέλλεται δραστικές περικοπές στα Δημόσια Σχολεία, στην Πρόνοια και στη Δημόσια Υγεία, πως εξαγγέλλει παρεμβάσεις για τα Δημόσια Νοσοκομεία και πειραματισμούς που μόνο τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της Υγείας εξυπηρετούν, πως δεν ενδιαφέρεται για  τα εργασιακά δικαιώματα και τις κλαδικές συμβάσεις. «Βαθιά ταξική η σκέψη του κ. Μητσοτάκη, όταν μιλά για τον «ψυκτικό από το Περιστέρι». Το χάσμα ανάμεσα στις δυο όχθες του Κηφισού το γεφύρωσε το ΠΑΣΟΚ. Ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους . Δεν θα βάλετε όρια στα όνειρα της νέας γενιάς κ.Μητσοτάκη» κατέληξε, λέγοντας πως δεν είναι λύση η επιστροφή της Δεξιάς.

 

Για την Ήπειρο

Για την Ήπειρο η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αφήνει το αποτύπωμα μιας χαμένης 4ετίας. Δυστυχώς είπε, η Ήπειρος βρίσκεται μέσα στις 20 φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, έφθασε μόλις στο 23%. Ακόμη και η αναγκαία προέκταση της Ιονίας οδού στο τμήμα Ιωαννίνων-Κακκαβιά έχει γίνει «γεφύρι της Άρτας». Εμείς θα το αλλάξουμε δουλεύοντας μαζί, σημείωσε.

«Γιατί για μας είναι Εθνικός Στόχος: Καμιά  Ελληνική Περιφέρεια στον κατάλογο «φτώχειας»… τόνισε, με το Σχέδιο Ελλάδα και ειδικά για την Ήπειρο, δεσμεύτηκε «να διεκδικήσουμε ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στο πλαίσιο της ΕΕ, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της»

Αναφέρθηκε τέλος, σε συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές για τους αγρότες και την ύπαιθρο και κάλεσε τους αγρότες και τις αγρότισσες της χώρας να υπογράψουν ένα συμβόλαιο τιμής και εμπιστοσύνης με το ΚΙΝΑΛ.

Show Buttons
Hide Buttons