45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Οι εκδηλώσεις των Ιωαννίνων

45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Οι εκδηλώσεις των Ιωαννίνων

Με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… «θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…» τον Σοσιαλισμό», το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» ταξιδεύει αυτό το διάστημα με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και άλλες δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, το ραντεβού στην πόλη των Ιωαννίνων δίνεται στο Πάρκο Λιθαρίτσια στις 6 και 7 Σεπτέμβρη, με μεγάλες συναυλίες, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Στο σύνθημα του φετινού φεστιβάλ αποτυπώνεται το τι μπορεί και πρέπει να κάνει σήμερα κάθε νέος που προβληματίζεται, που ασφυκτιά στα όρια αυτού του συστήματος, που βλέπει τα όνειρά του να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν, που η ζωή και το μέλλον του δεν είναι έτσι όπως τα θέλει, αλλά ίσα – ίσα φαντάζουν δυσοίωνα.

«Γιατί τα όνειρα της γενιάς μας δε χωράνε στο σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης. Η μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα μας επιτρέπει να ζούμε όπως μας αρμόζει στον 21ο αιώνα, με ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στον πολιτισμό, αθλητισμό, με ολοκληρωμένη μόρφωση, σχολεία και πανεπιστήμια με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό, που θα στηρίζουν την ολόπλευρη κατάκτηση της επιστήμης και την ανάπτυξη της προσωπικότητας, δεν είναι άπιαστο όνειρο! Οι δυνατότητες της εποχής μας μπορούν να τα κάνουν πράξη!» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί καθιερωμένο πολιτιστικό γεγονός, χώρο συνάντησης χιλιάδων νέων με πλούσιο πρόγραμμα στο οποίο φέτος συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:

Παρασκευή 6/9 

  • Εισβολέας, Τσολιάς ΕΝΤ ΔΕ ΤΣΟΛΙΑΣ ΜΠΑΝΤ (Ελληνοφρένεια), Sliver, Marios Katsanos & The Mystic Libraries, Λαϊκό Γλέντι

Σάββατο 7/9

  • Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Χαλιγιάννης και Χρήστος Ζέκιος (Παραδοσιακό Γλέντι)

Το Σάββατο 7/9 θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο του Φεστιβάλ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επιπλέον στο χώρο του Φεστιβάλ:

  • Εκθέσεις
  • Στέκια Μαθητών-Φοιτητών-Νέων Εργαζομένων με πλούσιες δραστηριότητες, συζητήσεις, διαγωνισμούς κ.α.
  • Παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους
  • Βιβλιοπωλείο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
  • Περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά
  • Bar – Cocktails
Show Buttons
Hide Buttons