Ολομέτωπη επίθεση ΔΑΚΕ σε Τσίκαρη για επικουρικούς και προσλήψεις «ημετέρων»

Ολομέτωπη επίθεση ΔΑΚΕ σε Τσίκαρη για επικουρικούς και προσλήψεις «ημετέρων»

Για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού με χρήματα που δεν υπάρχουν, «βόλεμα» ημετέρων λίγο πριν από την αναχώρηση… από την εξουσία, καταγγέλλει τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η ΔΑΚΕ Εργαζομένων του ΠΓΝΙ. Μέσα σε όλα τα άλλα, η ανακοίνωση επικεντρώνει και στο θέμα που ανέδειξε το pbnews.gr, της πρόσληψης στο Λογιστήριο του νοσοκομείου για «πλασματικές ανάγκες» όπως τονίζει χαρακτηριστικά, του υιού του διοικητή του νοσοκομείου. Για την αποκάλυψη αυτή, ο κ. Τσίκαρης έχει σχεδόν προαναγγείλει σε βάρος μας μήνυση, για συκοφαντική δυσφήμηση

Η ΔΑΚΕ τονίζει πως με πλήττεται με πάταγο το αφήγημα περί «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς και πως «ενώ ζούμε τις τελευταίες μέρες της (ΣΥΡΙΖΑικής) «Πομπηίας» οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν σταματήσει να τηρούν και τα στοιχειώδη προσχήματα και ενεργούν προκλητικά, επιδεικνύοντας αξιόλογες επιδόσεις στο «πλιάτσικο» του Δημοσίου, αφήνοντας πίσω τους κυριολεκτικά «καμένη γη»…». 

Η ΔΑΚΕ σημειώνει πως μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, ήρθε η ώρα να εξοφληθούν οι προεκλογικές υποσχέσεις… και αναφέρει πως λίγες μέρες πριν παραιτηθεί από τη θέση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηπείρου, ο Τάκης Νικολόπουλος, έκανε τα… «ρουσφετάκια» του «κολλητού» του, του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλη Τσίκαρη και υπέγραψε την απόφαση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο.

Η πρώτη διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης, αφορά την ίδια τη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως εξηγεί η ΔΑΚΕ: πρόκειται για προσωπικό που αφ’ ενός μεν δεν καλύπτει τις ανάγκες πρώτης προτεραιότητας του Νοσοκομείου (π.χ. νοσηλευτές για το 4ο κτήριο),  αλλά πλασματικές ανάγκες (π.χ. Λογιστήριο), αποκλειστικά και μόνο για πολιτική σκοπιμότητα (…για ψηφαλάκια στις εκλογές) αφ’ ετέρου δε για προσωπικό που πληρώνεται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και διορίζεται με μια εσωτερική διαδικασία που γίνεται με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας και όχι υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Για να πληρωθούν τα 100 (!!) περίπου άτομα που προσλαμβάνονται, έγιναν τροποποιήσεις στον Προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, μεταφέροντας ποσά από τους κωδικούς που αφορούν δαπάνες προμήθειας φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων, αναλωσίμων κλπ στον κωδικό της μισθοδοσίας προσωπικού. Έτσι σήμερα, αρχές Σεπτεμβρίου, οι κωδικοί που αφορούν την προμήθεια υλικών για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου (φάρμακα, υγειονομικό υλικό, ιατρικός εξοπλισμός κλπ) είναι στο κόκκινο και είναι βέβαιο ότι η επόμενη διοίκηση θα παραλάβει στην κυριολεξία «καμένη γη»! Όταν θα έρθει η στιγμή που το Νοσοκομείο θα αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του, θα καταγγείλουν την κυβέρνηση και την ανάλγητη Δεξιά που αφήνει την Υγεία στο έλεος του Θεού και δεν χρηματοδοτεί τα Νοσοκομεία, αποκρύπτοντας βέβαια εντέχνως την πραγματικότητα και τις τραγικές τους ευθύνες για αυτό, προβλέπει η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, ζητώντας από την επόμενη διοίκηση του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ να διερευνηθεί (…και δικαστικά).

 

Η προσωπική διάσταση

Όμως το πιο τραγικό στην ιστορία αυτή, σύμφωνα πάντα με τη ΔΑΚΕ, «είναι το γεγονός ότι ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης, ακολουθώντας πιστά την ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ λογική, να βολεύουν σε θέσεις του Δημοσίου συζύγους, παιδιά, συντρόφους, φίλους, κολλητούς κλπ και χωρίς να τηρήσει τα προσχήματα, διόρισε και τον γιο του, σε θέση επικουρικού προσωπικού, του κλάδου ΤΕ Οικονομικού/Λογιστικού (με πτυχίο Λογιστή τουλάχιστον Β΄ τάξης), με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας 24 μηνών, στο Λογιστήριο του Νοσοκομείου!! Έτσι, λίγες μέρες μετά τις εκλογές, στις 26-07-219, κοινοποιήθηκε στον γιο του διοικητή του Νοσοκομείου η ανακοίνωση πρόσληψης του και στη συνέχεια κοινοποιήθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στο Νοσοκομείο η υπ’ αριθ. 6874/08-08-2019 Απόφαση πρόσληψης με υπογραφή του διοικητή της 6η ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλου.

Η ΔΑΚΕ επισημαίνει: «Ο ένας σύντροφος εξυπηρετεί τον άλλο σύντροφο και όλοι μαζί ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στο καπιταλισμό!! Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος, προκειμένου να προλάβουμε να αρπάξουμε ότι μπορούμε. Στα 30 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου, κανένας διοικητής και καμία διοίκηση δεν είχε τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Και δεν έχουμε καμία πρόθεση αμφισβήτησης των τυπικών προσόντων του υιού Τσίκαρη. Και βέβαια μπορεί να είχε όλα τα τυπικά προσόντα για διορισμό. Όμως το γεγονός ότι διορίζεται σε ένα Νοσοκομείο, στη διοίκηση του οποίου είναι ο πατέρας του, ακυρώνει και τη δικιά του προσωπικότητα και φυσικά τον απαξιώνει στους άλλους. Αν τα τυπικά προσόντα του είναι μη αμφισβητήσιμα θα μπορούσε να διοριστεί σε οποιαδήποτε άλλη θέση, από τις εκατοντάδες που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Όχι όμως στο Νοσοκομείο αυτό».

 

Show Buttons
Hide Buttons