Ξέχασαν για λίγο τη φέτα και τη Διεπαγγελματική

Ξέχασαν για λίγο τη φέτα και τη Διεπαγγελματική

Χαμηλούς τόνους κράτησαν για το θέμα της φέτας, μένοντας σε κάποιες γενικές αναφορές, δύο πολιτικοί που φέρονται να βρίσκονται στις απέναντι όχθες μιας αντιπαράθεσης που έχει στο επίκεντρο τις ελληνοποιήσεις γάλακτος για την παράνομη παραγωγή φέτας καθώς και τη συγκρότηση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

Για το τελευταίο θέμα, κανείς από τους Κώστα Σκρέκα και Αλέξανδρο Καχριμάνη δεν είπε λέξη, στη διάρκεια των εκτενών ομιλιών τους στην εκδήλωση της εφημερίδας Agrenda που φιλοξενήθηκε στα Γιάννενα το πρωί του Σαββάτου, για τη βράβευση του «Αγρότη της Χρονιάς». Ως Θεσσαλός, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που εμφανίζεται ισχυροποιημένος το τελευταίο διάστημα, αφού στο χαρτοφυλάκιό του, προστέθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού, τις τελευταίες μέρες, η κρίσιμη αρμοδιότητα της διαχείρισης των κοινοτικών πόρων για την αγροτική πολιτική, έχει συνδεθεί με την πλευρά της επιχειρηματικής οικογένειας της ΤΥΡΑΣ.

Ο κ. Σκρέκας είπε πάρα πολλοί χρησιμοποιούν εισαγόμενο αιγοπρόβειο γάλα και παράγουν παράνομα φέτα, ενώ άλλοι πωλούν ως ΠΟΠ τυριά, με ψεύτικη «ταμπέλα» δηλαδή, λευκά τυριά. Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως 30.000 τόνοι λευκό τυρί χαμηλής ποιότητας, πωλείται ως φέτα σήμερα, ποσοστό που συνιστά το 30% της παραγωγής αυθεντικής φέτας. Αυτό που ανακοίνωσε είναι πως με την ιχνηλασιμότητα, στόχος της κυβέρνησης είναι να πατάξει αυτή την παρανομία.

Ο Αλ. Καχριμάνης από την άλλη, είπε πως πρόσφατα του έφεραν να δοκιμάσει φέτα Ιταλίας… με την ένδειξη «αλά Γκρέκα». Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα Σέρκο Χαρουτουνιά, ρώτησε «από πότε έχουν να γίνουν έλεγχοι» σε βιομηχανίες και απάντησε μόνος του: «από τον καιρό του Κούρμπαση…». Κλιμάκια του ΕΛΓΟ άκουγαν επιχειρήματα του στυλ: «χάλασαν τα μηχανήματα, δε μπορούμε να σας δείξουμε τα ισοζύγια»…

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε πως είπε στον Πρωθυπουργό «ό,τι έγινε, έγινε»… με το θέμα των παρανομιών στην παραγωγή φέτας και πρότεινε από δω και πέρα, να μπουν όλοι στη γραμμή στήριξης του παραγωγού. Παραδέχτηκε δε πως έχει και φίλους κάποιους από αυτούς που δοκιμάζουν τους κανόνες παραγωγής της φέτας… «Και μένα είναι και φίλοι μου, πολλοί από αυτούς, γιατί είναι από την Πίνδο, είναι Βλάχοι…» τόνισε χαρακτηριστικά και όλοι καταλαβαίνουν ποιον εννοούσε… Απλά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου εδώ και αρκετό καιρό, μιλά με γρίφους, αν και όλοι καταλαβαίνουμε τα πρόσωπα που υπονοεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που τον φέρνει απέναντι στους Θεσσαλούς σήμερα και άρα και στον Τρικαλινό Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης…

(Η φωτογραφία είναι από το www.agronews.gr)

Show Buttons
Hide Buttons