Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και τα social media

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και τα social media

Όλο και πιο ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται εσχάτως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και όπως λεν συνομιλητές του, είναι ο ίδιος που παρακολουθεί γραφόμενα κυρίως στο Facebook και συχνά παρεμβαίνει μπαίνοντας σε διαλόγους ή και μπλοκάροντας «φίλους» του για αναφορές που τον πικραίνουν…

Ο κ. Καχριμάνης δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του, ακόμα και αν πρόκειται για φίλια – νεοδημοκρατικά – πυρά…

 

Το παλιό Πανεπιστήμιο

Προ εβδομάδων, ενεπλάκη σε ένα γερό «καυγά» κάτω από ανάρτηση του γνωστού Γιαννιώτη γιατρού Φώτη Μωρόγιαννη για το παλιό Πανεπιστήμιο και είχε ένα θερμό διάλογο με τον γιατρό. Έγραψε ο κ. Μωρόγιανης «Όνειδος. Όνειδος. Όνειδος. Για τους εκπροσώπους της Διοίκησης και της Εξουσίας της πόλεως. Για την εγκατάλειψη εμβληματικών στοιχείων της ιστορίας της πόλεως. Για την απαξίωση των παλαιών εκπαιδευτηρίων κτιρίων-μνημείων του Πανεπιστημίου της πόλεως των Ιωαννίνων. Για την προχειρότητα και την επιδερμικότητα της κοινωνικής μας πορείας». Απάντησε στην πρώτη του ανάρτηση ο Αλ. Καχριμάνης «Στους αρμόδιους, όχι σε μας»…

Όνειδος. Όνειδος. Όνειδος.
Για τους εκπροσώπους της Διοίκησης και της Εξουσίας της πόλεως.
Για την εγκατάλειψη...

Δημοσιεύτηκε από Φώτης Μωρόγιαννης στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

 

Στην Πρέβεζα πέφτουν κορμιά

Προ ημερών, με αφορμή την προαναγγελία μιας συνέντευξης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, στην ραδιοφωνική εκπομπή του πρώην Νομάρχη Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, την περασμένη Δευτέρα, στην Πρέβεζα προκλήθηκε μια σχετική αναστάτωση, με αιχμές να διατυπώνονται από διάφορες πλευρές αναφορικά με το έργο της Περιφερειακής Αρχής στο Νομό της Πρέβεζας.

Σε μια ανάρτηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πρέβεζας, Γεράσιμου Μπενετάτου, ο Περιφερειάρχης μπήκε σε διαδικτυακό διάλογο με τον αυτοδιοικητικό, και λίγο αργότερα ο Αλ. Καχριμάνης εκνευρίστηκε και μπλοκάρισε τον κ. Μπενετάτο.

Εδώ ο διάλογος όπως τον μετέφερε ο κ. Μπενετάτος.

Περισσότερο εκνευρισμό ωστόσο, φαίνεται ότι προκάλεσε στον Περιφερειάρχη η ανάρτηση της Μερόπης Καλδή, πρώην βουλευτού και πρώην ευρωβουλευτού της ΝΔ, με καταγωγή από την Πρέβεζα. Η κ. Καλδή έγραψε «Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω άλλες τόσες, μέχρι να ιδρώσει το αυτί των ιθυνόντων. Η Ήπειρος δεν έχει τέσσερεις Νομούς, αλλά δύο: τα Γιάννινα και την Θεσπρωτία, Η Πρέβεζα και η Άρτα δεν υπάρχουν, ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού» (sic).

Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω άλλες τόσες, μέχρι να ιδρώσει το αυτί των ιθυνόντων.
Η Ήπειρος δεν έχει τέσσερεις...

Δημοσιεύτηκε από Meropi Kaldi στις Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021

H μακροσκελής απάντηση στο στέλεχος της ΝΔ ήλθε σήμερα, με ανακοίνωση που εστάλη μόνο στα ΜΜΕ της Πρέβεζας. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Θα περίμενε κανείς από άτομα που συμμετείχαν επί χρόνια στα κοινά και εκπροσώπησαν τους πολίτες στη Βουλή ή πολύ περισσότερο στην Ευρωβουλή, να μην αγνοούν βασικές διατάξεις του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το οδικό δίκτυο και να επιμένουν να επιδεικνύουν την αμάθεια τους, εμφανιζόμενοι να μην αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ των διευρωπαϊκών αξόνων από το υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Το χειρότερο είναι ότι εκφέρουν απόψεις, χωρίς να είναι ενημερωμένοι ούτε καν για τις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε να αναλάβει την ευθύνη τριών διευρωπαϊκών αξόνων που ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, ώστε να μπορέσει να ωριμάσει τις μελέτες και στη συνέχεια να επιδιώξει την ένταξή τους τις εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Από τους τρεις διευρωπαϊκούς άξονες που διέρχονται την Ήπειρο, σήμερα μόνο ο ένας έχει ώριμη μελέτη η οποία μπορεί άμεσα να δημοπρατηθεί: Κι αυτή είναι της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, την οποία παρέλαβε η Περιφέρεια μετά από πολύ μεγάλη πίεση το περασμένο καλοκαίρι, τη διορθώνει και την επικαιροποιεί με την προσδοκία να την εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ειδικά στο Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς όμως αυτό να είναι διασφαλισμένο καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν επιθυμούν ένταξη έργων υποδομών σε αυτό.

Οι άλλοι δύο, Κόμβος Καμπής Ιόνιας Οδού- Πρέβεζα και Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα- Μαυρομάτι, εξακολουθούν να ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, αν και η Περιφέρεια είχε καταβάλλει μεγάλες και επίπονες προσπάθειες για να περιέλθουν στην ευθύνη της.

Ειδικά για το τμήμα Κόμβος Καμπής- Γέφυρας Καλογήρου, η Περιφέρεια είχε δεσμεύσει πόρους ύψους 35 εκ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ. Όμως από το 2016 κι εντεύθεν ακολουθήθηκε παρελκυστική τακτική από τον τότε Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, χωρίς ουδέποτε να μας ενημερώσει ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι μελέτες και βεβαίως ούτε ότι από την Ε.Ε. έχουν τεθεί υψηλά κυκλοφοριακά φορτία για τη χρηματοδότηση οδικών έργων. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε μείνει εκτός ο Ε-65 που σαφώς και έχει μεγαλύτερη κίνηση από άλλους διευρωπαϊκούς άξονες

 Αποκορύφωμα του εμπαιγμού του, ήταν το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν τις εκλογές είχε ανακοινώσει ότι θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου. Παραμονή των βουλευτικών εκλογών του 2019 υπεγράφη έγγραφο από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, το οποίο παρελήφθη από την Περιφέρεια την επομένη εβδομάδα των εκλογών, με το οποίο ενημερωνόμασταν ότι η μελέτη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2020 σε συνάντηση που είχαμε εγώ και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου με τον νυν Υπουργό Κ. Καραμανλή, του θέσαμε όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ζητώντας όσες μελέτες είναι ώριμες στο Υπουργείο Υποδομών να παραδοθούν στην Περιφέρεια προκειμένου να εξετάσει τρόπους χρηματοδότησής τους. Σήμερα βρισκόμαστε σε αναμονή προκειμένου να μας παραδοθεί η μελέτη από κόμβο Καμπής μέχρι Ζέφυρο, η οποία σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν- θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, δίχως όμως περαιτέρω ενημέρωση Εκ μέρους μας τα συγκεκριμένα έργα έχουν προταθεί προς ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, με δεδομένο όμως τη μη ωριμότητα των μελετών και την αρνητική θέση ως προς εντάξεις έργων υποδομής- πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- δεν διαφαίνονται θετικές προοπτικές.

Στο διάστημα αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει μείνει με «σταυρωμένα χέρια». Βελτιώνει το υπάρχον οδικό δίκτυο, κατασκευάζει κόμβους για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, προβαίνει σε καθαρισμούς,. Δεν μπορεί όμως να υποκαταστήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όσοι «αναζητούν ενόχους» για το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο της Πρέβεζας και ειδικά όσοι ασχολήθηκαν ή ασχολούνται με ευρωπαϊκά θέματα, ας κάνουν πρώτα το δικό τους απολογισμό και στη συνέχεια να αφήσουν κατά μέρος την εύκολη κριτική και να συνδράμουν την προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών και στη συνέχεια να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης».

Η κ. Καλδή απάντησε από το Facebook σήμερα παραφράζοντας λαϊκή παροιμία, ολίγον πρόστυχη λέγοντας: «Τελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι: » Της στραβιάς της βούρτσας της φταίνε οι τρίχες»!»…

Τελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι: " Της στραβιάς της βούρτσας της φταίνε οι τρίχες"!

Δημοσιεύτηκε από Meropi Kaldi στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Η ραδιοφωνική συνέντευξη του Περιφερειάρχη στο Βασίλη Ιωάννου – τον οποία αποκαλεί «συνάδελφο» μιας και υπήρξαν Νομάρχες την ίδια περίοδο – πάντως δεν πήγε καλά, όπως μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό αρχείο της εκπομπής.

Show Buttons
Hide Buttons