9 Μαΐου: Γιορτάζουμε την ημέρα της Ευρώπης

9 Μαΐου: Γιορτάζουμε την ημέρα της Ευρώπης

Την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη.

Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950 ο Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η Συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – EUROPE DIRECT – Ηπείρου, οι πρεσβευτές της δράσης Teachers4Europe και το Κέντρο Νέων Ηπείρου συνδιοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της 9ης Μαΐου – «Ημέρα της Ευρώπης» και παρουσιάζουν τις εκπαιδευτικές δράσεις του δικτύου Teachers4Europe Ν. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2017-2018.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας (Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων) την Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 και ώρα 09:30 – 13:30.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς

Show Buttons
Hide Buttons