6 Μαϊου: Γιορτάζοντας την εργατική Πρωτομαγιά στην Κεντρική Πλατεία

6 Μαϊου: Γιορτάζοντας την εργατική Πρωτομαγιά στην Κεντρική Πλατεία

«Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.» Αυτό συμβολίζει, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, κάνοντας λόγο για ένα μήνυμα που σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Για αυτό το λόγο, καλούνε όλους να συμμετάσχουν στην απεργία στις 6 Μαϊου και ώρα 10:00, στην Κεντρική Πλατεία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «τιμάμε την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο που 135 χρόνια πριν με τον ηρωικό αγώνα τους επέβαλλαν για λογαριασμό των εργατών όλου του κόσμου το 8ωρο. Φέτος η 1η Μάη θα είναι η μέρα που με την αποφασιστικότητά μας, με τη συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ θα δώσουμε απάντηση στους σχεδιασμούς και στην προκλητικότητα της κυβέρνησης, των εργοδοτών και υπόλοιπων αστικών κομμάτων. »

«Θέλουν να καταργήσουν το 8ωρο και να μας φορτώσουν 2 ώρες απλήρωτες υπερωρίες την ημέρα, να επιβάλλουν ανεξάντλητα ωράρια – απλήρωτη δουλειά, να καταργήσουν τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο και να τον προσαρμόσουν στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Δουλειά λάστιχο όποτε, όπως και για όσο θέλουν οι εργοδότες. Λένε ότι θα είναι «εθελοντική» η συμφωνία και οι απλήρωτες υπερωρίες θα δίνονται σε βάθος 6μήνου σε ρεπό ή μειωμένα ωράρια. Είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει εργοδοτική τρομοκρατία, τι σημαίνουν απειλές για απόλυση και το διευθυντικό δικαίωμα.»

«Αυτό επιδιώκουν, ξεμοναχιασμένους εργάτες χωρίς συλλογική οργάνωση, χωρίς αντίσταση. Γι αυτό και μέσα στο νομοσχέδιο έχουν διατάξεις που χτυπάνε τα Συνδικάτα, που βάζουν περισσότερα εμπόδια στην Απεργία και ποινικοποιούν τους αγώνες. Θέλουν τα ταξικά Συνδικάτα στη γωνία για να μπορούν να περάσουν τα σχέδιά τους. Έχουν τους δικούς τους «πρόθυμους», την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που έτρεξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση να «τιμήσει» την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ την Τρίτη 4 Μάη για να επεκτείνει τις αργίες του ΠΑΣΧΑ, με μόνο στόχο να υπονομεύσει, να θάψει το πραγματικό μήνυμα, να μην ακουστεί κουβέντα για το νομοσχέδιο – έκτρωμα.»

«Για τα ταξικά Συνδικάτα, για όλους τους εργαζόμενους, το νομοσχέδιο μετατρέπει το 8ωρο σε 10ωρο, κάνει τη ζωή μας και το ωράριο «λάστιχο», αυξάνει τις νόμιμες υπερωρίες και μετά το 10ωρο, νομιμοποιεί τη δουλειά τις Κυριακές. Το Ν/Σ μονιμοποιεί την τηλεργασία και μετατρέπει το σπίτι σε χώρο δουλειάς, τσακίζοντας την προσωπική και οικογενειακή ζωή, χτυπάει ξανά την κοινωνική ασφάλιση ιδιωτικοποιώντας τις επικουρικές συντάξεις, προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα και νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα για να μας δέσουν χειροπόδαρα να μην μπορούμε να απεργήσουμε, να οργανωθούμε. Αυτά για εμάς είναι αιτία πολέμου.»

«Η ζωή που μας αξίζει προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα και τον κόπο τους. Η επιστημονική γνώση να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, των ψηφιακών εργαλείων και μέσων να αξιοποιείται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και δουλειάς, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου και την ευημερία όλου του λαού. Για μια κοινωνία που θα μας επιτρέπει να χαιρόμαστε τη ζωή μας, να είμαστε υγιείς, να αντέχουμε στις επιδημίες, να έχουμε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, να ζούμε ανθρώπινα.»

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!»

Show Buttons
Hide Buttons