Καλώς ήρθατε στην σελίδα εκδηλώσεων. Εδώ μπορείτε να βρείτε τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη πόλη μας!

Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση για να βρείτε συγκεκριμένες εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

Επίσης έχετε τη δυνατότητα προβολής των εκδηλώσεων ως ημέρα για να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις της ημέρας της οποίας θα επιλέξετε, ως λίστα για να προβληθούν οι εκδηλώσεις κατά ημερομηνία ή ως μήνα για να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του επιλεγμένου μήνα.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Έκθεση Ζωγραφικής του Μ. Κόκκινου – «C’ est fini» (βίντεο)

Μάρτιος 12, 2019 @ 8:00 πμ - Μάρτιος 13, 2019 @ 5:00 μμ

Την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 & ώρα 19.00 μ.μ. στον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Κόκκινου.

Η ζωγραφική αυτή θεματική ενότητα με τον γενικό τίτλο «Cest fini”, εμπνεύστηκε από τα 14 χρονο-γραφήματα της ζωγράφου Χριστίνας Ζώη, τα οποία εκδόθηκαν τον Μάρτιο του 2015, εκδόσεις «Ουτοπία».

Σε συνάρτηση με στοιχεία του περιβάλλοντος, ο Κόκκινος τα παρουσιάζει μέσα από μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αποδίδει ρευστές και εσωτερικά συγκρουσιακές ή αντιφατικές καταστάσεις, δίνοντας εναύσματα στοχασμού στον θεατή.

Τα έργα με συμβολικό ή αλληγορικό περιεχόμενο, προέρχονται από μετουσιωμένες παρατηρήσεις της καθημερινότητας, συνδυασμένες με μνήμες και εντυπώσεις, οι οποίες αναβλύζουν άλλοτε από το ατομικό και πότε από το συλλογικό υποσυνείδητο.

Η πηγαία εικαστική γραφή του Μιχάλη Κόκκινου διακρίνεται για την ρευστότητα και την εξπρεσιονιστική της ελευθερία, αναδεικνύοντας τις χυμώδεις εντάσεις, αλλά και τις ομιλητικές αντι-παραθέσεις του χρώματος, καθώς αυτές διαμορφώνουν εικόνες υποβλητικές, με την φωταύγεια και τις δραματικές σκιές να δραστηριοποιούν το νού και τη φαντασία του θεατή, προκειμένου να διαισθανθεί πίσω από τα ορατά, τα υφέρποντα κυρίως και τα σιωπηλά παραλειπόμενα της κάθε σύνθεσης.
Τα 14 αυτά έργα φιλοτεχνήθηκαν το 2016 στο ατελιέ του των Ιωαννίνων και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο «Δ. Χατζής» στα Ιωάννινα.

Διάρκεια έκθεσης: 13 έως 19 Μαρτίου 2019
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 5.00 μ.μ. – 10 μ.μ.

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Μάρτιος 12, 2019 @ 8:00 πμ
Τέλος:
Μάρτιος 13, 2019 @ 5:00 μμ
Show Buttons
Hide Buttons