Καλώς ήρθατε στην σελίδα εκδηλώσεων. Εδώ μπορείτε να βρείτε τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη πόλη μας!

Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση για να βρείτε συγκεκριμένες εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

Επίσης έχετε τη δυνατότητα προβολής των εκδηλώσεων ως ημέρα για να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις της ημέρας της οποίας θα επιλέξετε, ως λίστα για να προβληθούν οι εκδηλώσεις κατά ημερομηνία ή ως μήνα για να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του επιλεγμένου μήνα.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μία γυναίκα, πέντε άντρες, μιλούν για «Λόγια αρσενικά»

Μάρτιος 8 @ 8:00 πμ - Μάρτιος 15 @ 5:00 μμ

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 18:00, οι εκδόσεις Πνοή και τα Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά & Γιώργου Ρουκά «Λόγια Αρσενικά» στο βιβλιοπωλείο Public Ιωαννίνων (Πυρσινέλλα 4-Ιωάννινα). Προλογίζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούρχας. Για το βιβλίο μαζί με τη συγγραφέα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά θα μιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Κατσιούρας – επιχειρηματίας, Νάσος Παπαχριστόδουλος – σύμβουλος επιχειρήσεων, Χάρης Λαζάνης -δικηγόρος διαμεσολαβητής και Σάββας Ιωακειμίδης – αρχιτέκτων μηχανικός.

Το Λόγια Αρσενικά είναι η αληθινή ιστορία των ματωμένων πόθων ενός φιλήδονου άνδρα, η οποία εκτυλίσσεται στην ερωτική γραμμή του φιλόδοξου βίου του. Πολλές ερωμένες, μια σύζυγος, ένα αίσθημα, μια γυναίκα. Η σάρκα, το πνεύμα και η βούληση μιας κοινωνίας ανθρώπων παραδομένων στην αστάθεια, στην ανησυχία και στην ανία. Σεξουαλικά αρπακτικά; Πρόστυχα συναισθήματα; Αυθεντικά ένστικτα; Αυταπόδεικτη αλήθεια. Αυτό που κάνει τους ήρωες να ξεχωρίζουν είναι η ικανότητά τους να ακολουθούν τη λογική αφημένοι στις ορμές της ηδονής. Πως το τυφλό σεξ υποδουλώνει την καθαρότητα του πόθου; Μπορεί το πάθος να σβήσει τον έρωτα; Μπορεί η αγάπη να αλλάξει την πραγματικότητα; Μια ιστορία με τολμηρή γλώσσα και πραγματικές εικόνες…. Λόγια, ιστορίες και εικόνες, αξέχαστα ελληνικά τραγούδια, διεθνείς ρήσεις και εμπειρίες, ένα τολμηρό μυθιστόρημα, μια αληθινή ιστορία που σοκάρει. Πέρα από τα γεγονότα, την πλοκή, το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα και τους ήρωες, αυτό που συμβαίνει μέσα στο συγκεκριμένο ερωτικό χρονογράφημα είναι μια σύγκρουση με τις εκάστοτε κοινωνικές νόρμες, τα ταμπού, τις σεμνότυφες αναστολές, τις υποκριτικές συστολές και μια ανατροπή σε γλωσσικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Ο θρίαμβος της Ελληνικής γλώσσας κόβει την ανάσα. Η ειλικρινής αποτύπωση αισθαντικών σεξουαλικών σκηνών μέσα από ρεαλιστικές γλωσσικές περιγραφές και εικόνες κάνει το βιβλίο «Λόγια Αρσενικά» να διαβάζεται απνευστί. Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά «Λόγια Αρσενικά» εκδόσεις Πνοή 2018, Αθήνα ISBN: 978-618-5307-35-6.

Η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά είναι Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Ψηφιακά ΜΜΕ» του τομέα Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Sussex της Μεγάλης Βρετανίας, Πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στον τομέα «Σύγχρονα Γράμματα» του Πανεπιστημίου Avignon της Γαλλίας, και στην «Αγγλική Λογοτεχνία» από το DEI College, ενώ είναι Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Α.Π.Θ.. Ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική και Βουλγαρική γλώσσα. Έχει την επιμέλεια, τα κείμενα και την παρουσίαση της σειράς adagio|φιλμικό ημερολόγιο της 3 Heads Digital Films, που μέσω της δημιουργίας κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους προάγει την εργογραφία και τη βιογραφία συνανθρώπων μας που ασχολούνται με τις τέχνες, τα γράμματα, την κοινωνία και τον πολιτισμό. σχολείται ενεργά με θέματα Επικοινωνίας, Προώθησης και Διαφύλαξης Αισθητικής Κουλτούρας και Πολιτισμού. Εργάστηκε επί μια δεκαετία ως εισηγήτρια πλήθους σεμιναρίων αξιόλογων Εκπαιδευτικών Φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει αρθρογραφήσει σε γνωστά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Διετέλεσε επί 10ετία υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και της EXPO2008 στον τομέα της Επικοινωνίας. Ζει και εργάζεται στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη με τον οικονομολόγο Ιωάννη Ρουκά και μητέρα 2 αγοριών. Τα βιβλία της «Λόγια Γυμνά» εκδόσεις Θερμαϊκός και «Λόγια Αρσενικά» εκδόσεις Πνοή, κυκλοφορούν σε 2η έκδοση. Διατηρεί ιστολόγιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://sissysigioultzirouka.blogspot.com

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Μάρτιος 8 @ 8:00 πμ
Τέλος:
Μάρτιος 15 @ 5:00 μμ
Show Buttons
Hide Buttons