Καλώς ήρθατε στην σελίδα εκδηλώσεων. Εδώ μπορείτε να βρείτε τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη πόλη μας!

Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση για να βρείτε συγκεκριμένες εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

Επίσης έχετε τη δυνατότητα προβολής των εκδηλώσεων ως ημέρα για να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις της ημέρας της οποίας θα επιλέξετε, ως λίστα για να προβληθούν οι εκδηλώσεις κατά ημερομηνία ή ως μήνα για να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του επιλεγμένου μήνα.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η “Άλλη” Οθόνη στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής”

3 Φεβρουαρίου, 2020 @ 8:00 πμ - 5 Φεβρουαρίου, 2020 @ 5:00 μμ

Η “Άλλη” Οθόνη στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής” με την προβολή της ταινίας: Η Τέχνη της Ευτυχίας (L’arte della felicità) του Αλεσάντρο Ρακ, Ιταλία, 2013, 80’, θα γίνεται την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 20:30 (Είσοδος Ελεύθερη)

Η “Άλλη Οθόνη” είναι ένας καινούριος κύκλος προβολών του Πνευματικού Κέντρου, που θα πραγματοποιείται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και πάντα τις Τετάρτες. Σκοπός του είναι να λειτουργήσει ως ένας ευέλικτος κύκλος ανεξάρτητος αλλά και συμπληρωματικός των «Κυριακών στο πανί» με ταινίες που δύσκολα βρίσκουν τον δρόμο προς την μεγάλη οθόνη: ντοκιμαντέρ, animation, μικρού μήκους φιλμ, καλλιτεχνικά φιλμ και ειδικές κατηγορίες ταινιών (όπως το φιλμ επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ κλπ).

Η πρώτη ταινία του κύκλου είναι η “Τέχνη της Ευτυχίας” ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων για ενήλικες, Ιταλικής παραγωγής του 2013, σε σκηνοθεσία Αλεσσάντρο Ρακ.

Με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, την κρίση στη διαχείριση σκουπιδιών στην πόλη της Νάπολι, ο δημιουργός στήνει ένα εξαιρετικό αισθητικά αλλά και ουσιαστικό κοινωνικό δράμα, ένα φιλοσοφικό και υπαρξιακό ταξίδι στους δρόμους της Νάπολι μέσα από τα μάτια ενός ταξιτζή και των πελατών του. Είναι ένα “εύκολο” φιλμ, που όμως περνά εξαιρετικά επιτυχημένα νοήματα για τη ζωή και την σύγχρονη κοινωνία με φόντο την πόλη της Νάπολι που θα μπορούσε όμως να είναι οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο. Ο κύριος πρωταγωνιστής, ο ταξιτζής Σέρτζιο, γίνεται το σύμβολο μιας πόλης και μιας κοινωνίας με ταλέντο αλλά κουρασμένης και ηττημένης από οράματα που χάθηκαν, ένα σύμβολο οργής αλλά και απαράμιλλης ευαισθησίας. Ένας άνθρωπος που λειτουργεί και ως τέλος των μεγάλων προσδοκιών, ως εξομολογητής των “άλλων”, των πελατών που του εξιστορούνται τις ιστορίες τους καθώς εκείνος χάνεται στο λαβύρινθο των δικών του σκέψεων.

Η ταινία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στα Βραβεία του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (European Film Awards).

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
3 Φεβρουαρίου, 2020 @ 8:00 πμ
Τέλος:
5 Φεβρουαρίου, 2020 @ 5:00 μμ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Show Buttons
Hide Buttons