Καλώς ήρθατε στην σελίδα εκδηλώσεων. Εδώ μπορείτε να βρείτε τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη πόλη μας!

Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση για να βρείτε συγκεκριμένες εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

Επίσης έχετε τη δυνατότητα προβολής των εκδηλώσεων ως ημέρα για να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις της ημέρας της οποίας θα επιλέξετε, ως λίστα για να προβληθούν οι εκδηλώσεις κατά ημερομηνία ή ως μήνα για να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του επιλεγμένου μήνα.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

17 Νοεμβρίου, 2022 @ 8:00 πμ - 26 Νοεμβρίου, 2022 @ 5:00 μμ

Το Προξενικό Γραφείο της Δημοκρατίας της Γαλλίας στα Ιωάννινα και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, διοργανώνουν στις 26 και  27 Νοεμβρίου 2022, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», ένα αφιέρωμα στο Γαλλικό Κινηματογράφο.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία «Οι ουρανοί του Λιβάνου» σε σκηνοθεσία Chloé Mazlo, (Sous le ciel d’Alice, 2020, 92΄), με τους:
Alba Rohrwacher, Wajdi Mouawad.

Στη δεκαετία του 1950, η Άλις εγκαταλείπει την ελβετική πατρίδα της για τον Λίβανο, μια ηλιόλουστη και πληθωρική χώρα, όπου απολαμβάνει τα καλύτερα χρόνια της ζωής της. Στη δεκαετία του 1970, ο εμφύλιος πόλεμος γίνεται εμπόδιο στον παράδεισο της Άλις και εκείνη θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τον εαυτό της από το αναπόφευκτο, αρνούμενη να ενδώσει στην απόγνωση.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία «Φυγή» σε σκηνοθεσία Florence Miailhe (La traversée, 2021, 84΄).

Ένα λεηλατημένο χωριό, μια οικογένεια σε φυγή και δύο παιδιά, που χάνονται στο δρόμο της εξορίας. Η Kyona και ο Adriel προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτούς που τους κυνηγούν για να φτάσουν σε μια χώρα με πιο επιεικές καθεστώς. Κατά τη διάρκεια του μυητικού ταξιδιού τους, από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, θα περάσουν από πολλές δοκιμασίες, φανταστικές και πραγματικές, για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
17 Νοεμβρίου, 2022 @ 8:00 πμ
Τέλος:
26 Νοεμβρίου, 2022 @ 5:00 μμ
Ετικέτες Εκδήλωση

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Show Buttons
Hide Buttons