Καλώς ήρθατε στην σελίδα εκδηλώσεων. Εδώ μπορείτε να βρείτε τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη πόλη μας!

Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση για να βρείτε συγκεκριμένες εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

Επίσης έχετε τη δυνατότητα προβολής των εκδηλώσεων ως ημέρα για να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις της ημέρας της οποίας θα επιλέξετε, ως λίστα για να προβληθούν οι εκδηλώσεις κατά ημερομηνία ή ως μήνα για να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του επιλεγμένου μήνα.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“YASAMAN”:  Ήχοι της μεσογείου από το μουσικό σύνολο Mish Mash

Ιανουάριος 14 @ 8:00 πμ - Ιανουάριος 26 @ 5:00 μμ

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας διοργανώνουν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 20:30 στην αίθουσα “Βασίλειος Πυρσινέλλας” συναυλία με το μουσικό σύνολοMish Mash από την Ιταλία.

Οι Mish Mash παρουσιάζουν μια πρωτότυπη και μαγευτική εκδοχή των πολυσυλλεκτικών ήχων που συνθέτουν το μωσαϊκό της Μεσογείου, της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Η κεντρική ιδέα περιστρέφεται γύρω από την μουσική klezmer, τα Σεφαραδίτικα ρομάντζα που καλύπτουν μια περιοχή από την Ισπανία ως την Τουρκία καθώς και τις παραδόσεις της Περσίας και της μουσικής της Μέσης Ανατολής.

Ο όρος Mish Mash χρησιμοποιείται σε πολλές κουλτούρες για να περιγράψει την ανάμιξη  διαφορετικών στοιχείων και με αυτή την έννοια δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστός για να σχηματίσει μια εικόνα στο μυαλό του ακροατή πριν καν ακούσει τις ενδιαφέρουσες ηχητικές πολυπολιτισμικές μίξεις που επιχειρούν με τόση επιτυχία. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Γιάσεμιν Σανίνο στα φωνητικά, Μάρκο Βαλαμπρέγκα στο βιολί και τη βιόλα, Νικόλα Πινιατέλο στην κιθάρα, Μπρούνο Τζόια στο κοντραμπάσο, και Μοζέν Καζιροσαφάρ στα Περσικά κρουστά.

Το σύνολο έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης ενώ έχει ηχογραφήσει τρία άλμπουμ (Delta, Parvanè, Yasaman) που έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχουν κυκλοφορήσει από τη φημισμένη δισκογραφική εταιρία Finisterre που ειδικεύεται στο ρεπερτόριο Φολκ και Έθνικ μουσικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Ιανουάριος 14 @ 8:00 πμ
Τέλος:
Ιανουάριος 26 @ 5:00 μμ
Show Buttons
Hide Buttons