M. Χρυσοστόμου: Μειώσεις στα τέλη ύδρευσης ως το τέλος του 2018

M. Χρυσοστόμου: Μειώσεις στα τέλη ύδρευσης ως το τέλος του 2018

Τις απαντήσεις που δεν έδωσε με γραπτή ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΙ στη διάρκεια της Παρασκευής, έδωσε μιλώντας το βράδυ της ίδιας μέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, στην παράταξη «Γιάννενα Τώρα».

Η γραπτή πρόκληση της παράταξης του Άρη Μπαρτζώκα – εδώ – με 12 ερωτήσεις προς τη ΔΕΥΑΙ, είχε ως αφορμή την βλάβη που προκάλεσε τη διήμερη ταλαιπωρία των Γιαννιωτών την περασμένη εβδομάδα, στη γεώτρηση Γ4 της Κρύας.

Ιδού οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που έδωσε ο Μάκης Χρυσοστόμου, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση:

 

Γιάννενα Τώρα:

 • Η γεώτρηση Γ4 της Κρύας που καταστράφηκε, πόσο κοντά είναι στις υπόλοιπες;
 • Κινδυνεύουν οι υπόλοιπες γεωτρήσεις;
 • Ποια ήταν η συνεισφορά της Γ4 στη συνολική ποσότητα νερού;
 • Από που θα αναπληρωθεί;
 • Θα υπάρξει πρόβλημα το καλοκαίρι;
 • Ποιο είναι το σχέδιο Β’ της ΔΕΥΑΙ σε περίπτωση ολικής ή μερικής κατάρρευσης του υδροφόρου ορίζοντα της Κρύας, μιας και οι γεωτρήσεις είναι σε απόσταση 200 μέτρων περίπου η μια από την άλλη;

Απάντηση Χρυσοστόμου: Η βλάβη αποκαταστάθηκε στη γεώτρηση Γ4, ωστόσο δεν έχει δοθεί το νερό της γεώτρησης στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΙ. Δεν είναι αυτό άμεσα απαραίτητο, γιατί το δίκτυο της ΔΕΥΑΙ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ελλείψεων στη τροφοδότησή του. Όταν κριθεί, θα μπει και το νερό της Γ4 στο δίκτυο. Γενικότερα, η ΔΕΥΑΙ δεν έχει πρόβλημα ποσότητας ύδατος.

 

 

Γιάννενα Τώρα:

 • Γιατί δεν έχουν τεθεί σε παραγωγική λειτουργία οι γεωτρήσεις της Αγίας Μαρίνας, τη στιγμή που τα έργα για οποία πλήρωσαν εκατομμύρια Ευρώ οι δημότες αποπερατώθηκαν από το 2012;

Απάντηση Χρυσοστόμου: Οι γεωτρήσεις της Αγίας Μαρίνας είναι απολύτως λειτουργικές.

 

 

Γιάννενα Τώρα:

 • Πόσο πληρώνει η ΔΕΥΑΙ τη λειτουργία της ιστοσελίδας της σε εξωτερικό συνεργάτη και γιατί η ιστοσελίδα της επιχείρησης δεν πληροφορούσε το κοινό για τη μεγάλη διακοπή;
 • Θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΙ τα αποτελέσματα των αναλύσεων της ποιότητας νερού όπως ορίζει ο νόμος;
 • Πόσες αναλύσεις νερού γίνονται στην πόλη, αλλά και που και από ποιον;

Απάντηση Χρυσοστόμου: Η ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΙ κατέστη λειτουργική έπειτα από χρόνια, καθώς τώρα τελείωσε η ανακατασκευή της. Σύντομα θα αρχίσει να ενημερώνεται και να λειτουργεί με τον τρόπο που θα είναι χρήσιμος για την άμεση ενημέρωση των Γιαννιωτών.

Όσον αφορά τις αναλύσεις του νερού, γίνονται όσες προβλέπει ο νόμος. Ακόμα και αυτές θα αναρτώνται σύντομα στη νέα ιστοσελίδα.

Την ευθύνη για την εξέταση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων του νερού, έχει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, αφού αυτή αντιστοιχίζει τα αποτελέσματα των αναλύσεων με τα επιτρεπόμενα όρια.

 

 

Γιάννενα Τώρα:

 • Πόσο επηρεάζει η λυματολάσπη που αφήνεται να ξεραθεί σε ένα χωράφι τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα;

Εδώ η απάντηση δόθηκε από τις ελεγκτικές αρχές με το πρόστιμο που επέβαλαν στη ΔΕΥΑΙ… Δείτε εδώ.

 

 

Γιάννενα Τώρα:

 • Πότε επιτέλους θα γίνουν πράξη οι διαρκείς υποσχέσεις για μείωση της τιμής του νερού; Θα συνεχίσουμε για πολύ να πληρώνουμε το ακριβότερο νερό στη χώρα;

Απάντηση Χρυσοστόμου: μετά τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που επέβαλε την εκπόνηση μελέτης κόστους οφέλους προκειμένου να επιτρέψει σε ένα Δήμο να αλλάξει την τιμολογιακή πολιτική των ανταποδοτικών του τελών, η ΔΕΥΑΙ φρέναρε τα σχέδιά της για στοχευμένη μείωση των τελών ύδρευσης που είχε ανακοινωθεί για το φθινόπωρο του 2017.

Αφού η μελέτη έγινε, η ΔΕΥΑΙ θα προχωρήσει σε μειώσεις των τελών ύδρευσης τους επόμενους μήνες και σίγουρα ως το τέλος του χρόνου, που θα περιλαμβάνουν μείωση για όλους και περαιτέρω μειώσεις για καλοπληρωτές, όσους εξοφλούν τους λογαριασμούς τους μέσω internet banking κτλ.

Show Buttons
Hide Buttons