Μια ακόμα ακαταλαβίστικη ενέργεια συνοδεύει την τραγική… ιστορία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, καθώς φαίνεται πως δεν υπήρξε και μεγάλο ενδιαφέρον… επενδυτών για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε βγάλει στον αέρα η Περιφέρεια Ηπείρου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας το μεσημέρι της Τρίτης, γίνεται γνωστό το μηδενικό αφενός ενδιαφέρον για την επένδυση των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ταυτόχρονα ανακοινώνεται πως ένας ενδιαφερόμενος εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή αλλά δεν υπέβαλε πρόταση!
Η ανακοίνωση συγκεκριμένα λέει πως “Την Τρίτη 9/4/2024 και ώρα 15:00 παρήλθε η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προσφορών στο διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας της Περιφέρειας Ηπείρου χωρίς να υποβληθούν προσφορές.
Ωστόσο, πριν την παρέλευση της προθεσμίας μέσω της επικοινωνίας του ΕΣΗΔΗΣ υποβλήθηκε προς τον Φορέα επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύμβαση παραχώρησης από την εταιρεία ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ – Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία.
Με την επιστολή του ο εν λόγω οικονομικός φορέας δηλώνει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει σε διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης, χωρίς να επιθυμεί την ουσιώδη τροποποίηση των όρων με την οποία διακηρύχθηκε, αποδεχόμενη καταρχήν την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης, ως συμπεριλήφθηκε στο τεύχος της διακήρυξης.
Αναμένεται η γνωμοδότηση της Επιτροπής του Διαγωνισμού για τη συνέχεια της διαδικασίας”.
Αυτό σημαίνει προφανώς πως ελλείψει ανταγωνισμού, δεν υπάρχει προσφορά από την εμφανισθείσα στο παρά ένα του διαγωνισμού… εταιρεία.
Ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος;
Το ακόμα πιο ενδιαφέρον ωστόσο, είναι πως το αποτέλεσμα μιας πρόχειρης αναζήτησης στο Google για την εταιρεία που εμφανίζεται να ενδιαφέρεται να διαθέσει εκατομμύρια για να κατασκευάσει στο οικόπεδο της Περιφέρειας το Πάρκο Τεχνολογίας, βγάζει μια εταιρεία με ιστοσελίδα υπό κατασκευή! Και χωρίς προφανώς πολλές λεπτομέρειες για την ιδιοκτησία της, μόνο έδρα το Χαλάνδρι και ένα κινητό τηλέφωνο.