To Its Kale Festival επιστρέφει στο… φυσικό του χώρο

To Its Kale Festival επιστρέφει στο… φυσικό του χώρο

Το Its Kale Festival είναι εδώ και με την προσθήκη του έτους… 2019, φιλοδοξεί να τα πάει καλύτερα από πέρσι – τουλάχιστον.

Φέτος, μετά την άρση των προβλημάτων που υπήρξαν το 2018 λόγω της διαμάχης του Υπουργείου Πολιτισμού με τους εργαζόμενους σε αυτό, επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, την Ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο των Ιωαννίνων.

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Its Kale Festival Ιωάννινα 2019, παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος και ο προϊστάμενος της Εφορείας Ιωαννίνων, κ. Κώνσταντίνος Σουέρεφ, το πρωί της Τετάρτης.

«Είμαι σίγουρος ότι φέτος, με τα περσινά προβλήματα να έχουν ξεπεραστεί, το Φεστιβάλ του Ιτς Καλέ θα είναι αντάξιο των προσδοκιών όλων μας και ελπίζω η επόμενη Δημοτική Αρχή να το διατηρήσει και να το αναπτύξει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας αναφερόμενος στο έργο πολιτισμού της απερχόμενης δημοτικής αρχής με τις δύο Φεστιβαλικές μας διοργανώσεις, του Ιτς Καλέ και του Αρχαίου Δράματος που όπως είπε, καθιερώνουν τα Γιάννενα πανελληνίως.

Η συνέντευξη παρουσίασης ολοκληρώθηκε με τις δηλώσεις του κ. Σουέρεφ, ο οποίος τόνισε πως είναι μεγάλη χαρά και τιμή χώροι του Υπουργείου Πολιτισμού και ευθύνης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, να μετατραπούν και φέτος σε χώρους συνάντησης και χαράς των πολιτών. «Γιατί όλοι οι χώροι εκτός από την ιστορία τους, μεταφέρουν και μνήμες και βρίσκονται σε διαρκή διάλογο με τους πολίτες» σημείωσε.

 

Το πρόγραμμα

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου παρουσίασε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

Φέτος το Its Kale Festival Ιωάννινα 2019, ξεκινά λίγο μετά τις Εθνικές Εκλογές, στις 10 Ιουλίου με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών που συμπράττει με κορυφαίους ερμηνευτές, τον Δημήτρη Μπάση και τον Σπύρο Κλείσσα και την Χορωδία Δωματίου Κοζάνης για να αποδώσουν το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, Άξιον Εστί σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Αφηγητής ο Βασίλης Σιάφης.

Στις 12 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου ετοίμασε ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Rock Legends». Μια μουσική διαδρομή με διασκευές των καλύτερων τραγουδιών ιστορικών συγκροτημάτων της Rock μουσικής.

Στις 14 Ιουλίου το Its Kale Festival έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την επετειακή παράσταση ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες των κρουστών παγκοσμίως, του Νίκου Τουλιάτου. Η performance ΗΧΟ δράσεις έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με αφορμή τα 50 χρόνια του Νίκου Τουλιάτου στην τέχνη και τον πολιτισμό

Την Τρίτη 16 Ιουλίου ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας, μαζί με την μεσόφωνο Ειρήνη Καραγιάννη και το βαρύτονο Χάρη Ανδριανό θα μοιραστούν με το κοινό «Αγάπης Λόγια», σε ένα μελωδικό ταξίδι, κάτω από φεγγάρι.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, που έχει καθιερωθεί πλέον ως μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, μαζί με ένα δυναμικό σχήμα μουσικών, με επικεφαλής τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη, μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε σε μια μουσική διαδρομή στα μονοπάτια του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Το φεγγάρι του Αυγούστου φέτος παρουσιάζεται ολόλαμπρο στις 15 Αυγούστου, μέρα γιορτής για δεκάδες κοινότητες της ευρύτερης περιοχής, τις οποίες παρακολουθούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Για το σκοπό αυτό θα γιορτάσουμε το φεγγάρι του Αυγούστου λίγο πριν γεμίσει απόλυτα, την Τετάρτη 14 Αυγούστου με μια συναυλία του Δημήτρη Υφαντή με την Αγγελική Τουμπανάκη.

Φέτος όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης 9 μμ

 

Show Buttons
Hide Buttons