Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η κύρωση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.
Με ευρεία πλειοψηφία και τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Βουλή κύρωσε πριν από λίγο την τροποποίηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, που κατοχυρώνει τη θέση της υπερατλαντικής υπερδύναμης στη περιοχή.
Συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 300 βουλευτές, εκ των οποίων θετικά τοποθετήθηκαν οι 181.
Ειδικότερα, υπέρ ψήφισαν οι 157 της ΝΔ, οι 22 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ανεξάρτητη και συνεργαζόμενη με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνα Αδάμου και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Κων. Μπογδάνος.
Αντίθετα, οι 119 εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25) καταψήφισαν την αμυντική συμφωνία.
Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο υπουργός των Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαδικασία, τονίζοντας πως από τη συζήτηση αναδείχθηκε το επωφελές της συμφωνίας για το εθνικό συμφέρον.
«Στην πρόκληση του πρωθυπουργού στον αρχηγό της αντιπολίτευσης, να δηλώσει αν θα καταγγείλει τη συμφωνία, ο τελευταίος την αντιπαρήλθε. Μίλησε γι’ αυτά που δεν ενοχλούν. Αν στο μέλλον μια κυβέρνηση καταφέρει κάτι καλύτερο θα είμαστε ευτυχείς», είπε.