Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Χτυπήστε, δεν θα καταφέρετε να με τσακίσετε» υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας επίθεση σε ΝΔ και ΠαΣοΚ – Οι πέντε προεδρικές επιλογές που συμπλήρωσαν τη λίστα για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Παρόντος του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (19/4) η παρουσίαση από τον Στέφανο Κασσελάκη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο διάδοχος του πρώην πρωθυπουργού στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου άρχισε την ομιλία του με υπονοούμενο για το ΠαΣοΚ, περιγράφοντάς το ως «βολικό κόμμα για το σύστημα» στο οποίο επιχείρησαν να παραχωρήσουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά κατά κύριο λόγο επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία τόσο για τις επιλογές της στο ευρωψηφοδέλτιο όσο και για το κυβερνητικό έργο της κατά τον πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας της.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στήριξε την επιλογή της προσφυγής στη βάση προκειμένου να επιλέξει τους εκλεκτούς του κι ανέφερε πως «έχουμε κάθε λόγο να καμαρώνουμε για το ψηφοδέλτιο της προοδευτικής αριστείας απέναντι στο ψηφοδέλτιο που χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά, σαν τον Γιώργο Αυτιά, με χουντικά συνθήματα και χρυσαυγίτικες προσεγγίσεις».

Στο ίδιο ακριβώς μήκος υπογράμμισε επίσης πως «δεν είμαι Μητσοτάκης να κρατάω στο ψηφοδέλτιο υμνήτρια του Κασιδιάρη και ακροδεξιά στοιχεία που προκαλούν αποτροπιασμό».

Αντιθέτως, με αφορμή και την αποπομπή Παπανώτα για παλαιότερες δηλώσεις του, εξήγησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ η ανοχή θα είναι μηδενική «σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει απόκλιση από τις αρχές, τον σεβασμό και την ισότητα».

Μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος άρχισε η κατ’ αλφαβητική παρουσίαση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών.

Μεταξύ αυτών και οι πέντε επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη που συμπλήρωσαν τη λίστα των 42. «Προσθέτω την τελική πινελιά, πέντε ανθρώπους που η προσωπική τους διαδρομή θα καθιστούσε ίσως δύσκολη τη συμμετοχή τους σε μία εκλογική διαδικασία. Αλλά που έρχονται να στοιχηθούν μαζί με εμάς και να ενώσουν τις δικές σας επιλογές με τους εαυτούς τους με ένα ψηφοδέλτιο που έχουμε κάθε λόγο να καμαρώνουμε» επεσήμανε.

Πρόκειται για:

  • τη Μέλπω Λεκατσά – Συνταξιούχο Φαρμακοποιό / Αγωνίστρια του Πολυτεχνείου
  • τη Δέσποινα Σίνου – Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αναπληρώτρια Κοσμήτορα Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord
  • τη Βιολέτα Κόρδατζη – Μηχανικό μηχανολογικού σχεδιασμού
  • τον Βασίλη Παπαλαζάρου – Μεταδιδακτορικό Ερευνητή – Βιολόγο
  • τη Λυδία Βενέρη – Δικηγόρο, διεθνολόγο, υποψήφια Διδάκτωρ διεθνούς δικαίου

Εκ της προκριματικής διαδικασίας είχαν προκύψει επίσης οι εξής υποψηφιότητες:

ΑΤΤΙΚΗ

Αθανασίου Μάριος
Αντώναρος Ευάγγελος
Αρσένη Ευγενία
Κοροβέση Μυρτώ
Μπεκατώρου Σοφία
Πανόπουλος Δημήτρης
Παπαδημητριάδης Δημήτρης
Παππάς Νίκος
Σαπουνά Αναστασία
Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος
Τσίπρας Γεώργιος
Φαραντούρης Νικόλαος

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τσιριγώτη Ζαχαρούλα

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γιαννακά Αικατερίνη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Καραγιώργου-Λάζαρη Μαργαρίτα
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Μολώνης Σπυρίδων

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τελιγιορίδου Ολυμπία

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατσής Μάριος

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δριτσέλη Παναγιώτα
Μαρτίου Γεώργιος
Χλαπανίδα Χριστίνα

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αραβαντινός-Σιμωνέτος Χαράλαμπος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αυγέρη Θεοδώρα
Νούσκαλης Γεώργιος
Τουμανίδης Αντώνιος
Τσαμπάζη Θεοδώρα

ΚΡΗΤΗ

Καλουδιώτη Μαρία
Κασσελάκης Βασίλειος

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πριφτάκη Αικατερίνη

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Παπαργυρόπουλος Νάσος

Ήδη ήταν υποψήφιοι οι δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτές, Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης, ενώ η τελική μορφή του ψηφοδελτίου θα οριστεί από τις πέντε προεδρικές επιλογές.

Πηγή tovima.gr

Επόμενο άρθρο

Επικαιρότητα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Show Buttons
Hide Buttons